Bugün sabah itibari ile uzun zamandır kontrol etmediğim webmastertools a girdiğimde, siteme erilen bağlantılarda ciddi artış gördüm. Siteleri kontrol ettiğimde, aynı google in bile siteye kötü yazılımdam dolayı engllendiğini gördüm.
Bugün disavow.txt dosyasını; domain ve subdomainler için ayrı ayrı yazıp yükledim.
Netice ve süreç hakkında bilgi vereceğim
Bugün disavow dosyasını gönderdikten sonraki 9. gün. Bazı linkleri tespit edememişim, ve disavow dosyasını bu süreç içerisinde 2-3 sefer tekrar gönderdim. Siteme 2 adet domain ve subdomainlerinden ciddi anlamda anti seo yapılmış durumda. Teker teker linkleri disavow dosyasına ekledim ve bugün tekrar gönderdim. Daha önce düşüşte olan sitemin düşüşünü durdurdum gibi.
Sadece siteme 1. domainden 17536 link verilmişken bugün 17549 link verilmiş olarak gözüküyor. 2. domaindende 2668 link varken 2679 linke çıkmış gözüküyor ki buda hala benim keşfedemediğim linkler olduğunu düşündürüyor.
Ayrıca bu 2 domainide şikayet ettim. fakat şimdilik gelişme yok. Gelişmeler gelince burdan yazmaya devam edeceğim ki , disavow da gerçek süreç ve ne kadar zamanda etkili olur kısmını beraber keşfedelim.