İyi Günler Arkadaşlar ;
Dün işkur tarafından adıma düzenlenmiş bir idari para cezasına çarptırıldım.Ceza'nın tutarı 15 bin tl olduğunu görünce büyük bir çöküntü içine girdim.
Kısaca olayı anlatırsam iskur.zz adlı bir hobi amaçlı hem kendime iş bulmak hemde başkaların iş ilanlarına çabuk ulaşabilmesi için blog adresim vardı.Yayın politikası gereği hiç bir şekilde link belirtmeden yayın yapmadım örnek vermek gerekirse

talep no suna tıklandığında
şekilde işkurun kendi web sitesine yönlendirilmekte.Yani ilan üzerinde hiç bir şekilde oynama yada komple kopyala yapıştır sistemi ile yapılmamakta
Bu tebligatı aldıktan sonra işkur müdürlüğünü aradım ve ordan bir beyfendi ile görüştüm.Eğer istersem yüz yüze görüşebileceğimi belirtip atlayıp gittim kuruma ,kurumdaki konuşmamızda art niyetli olmadığımı bildiklerini lakin genel merkezden yazının gönderildiğini ve 3 defa tarafımın kötü niyetli olmadığını ve normal yayıncılık yaptığını söyledi ve belgelerini gösterdi.Bizzat okudum lakin genel merkez inatla ceza kesmelerini söylediğini işlem yapmamaları durumunda işlem yapılacağından adına cezayi işleme girdik dedi.
Durumumun olmadığını hatta fakirlik seviyesinde yaşadığımı belirttim.Kendilerininde araştırdıklarını ve doğru söylediğini biliyoruz.Biz ilk kez bu kurumda bir insana üzüldüklerini belirttiler.Kendilerinin bu durumdan sonra bir yardımda bulunamayacaklarını belirttiler.Kendilerine beni şirket gibi göstermişsiniz lakin benim şirket ile yada bir başkasına yada firmaya işçi bulma yada iş bulma gibi bir durumum yok sitemin içeriğinden de anlıyabilirsiniz dedim.İşkur yetkiliside haklısın biliyoruz ama durum bundan ibaret dedi.
Benim maddi durumum oldukça kötü olduğundan dolayı muhtarlıktan fakirlik kağıdı aldım.Bunun üzerine eğer nasip olur ise pazartesi baro'ya gidip yardım isteyecem .15 gün içinde itiraz etmem gerekliymiş .
Aramızda avukat bir arkadaş var ise yardımcı olur ise çok sevinirim.Bir gelirim olmadığından ve işsiz olmamdan dolayı bu parayı ödemem imkansız.Ne yapacam ne edecem bilmiyorum aileme söyleyemedim.İşsiz olmam üstüne üstlük hasta olmam ve bu üstüne gelmesi beni acayip bunalttı.30 yaşındaki adamı sinirden ağlattılar...