İyi Günler Arkadaşlar ;
Dün işkur tarafından adıma düzenlenmiş bir idari para cezasına çarptırıldım.Ceza'nın tutarı 15 bin tl olduğunu görünce büyük bir çöküntü içine girdim.
Kısaca olayı anlatırsam iskur.zz adlı bir hobi amaçlı hem kendime iş bulmak hemde başkaların iş ilanlarına çabuk ulaşabilmesi için blog adresim vardı.Yayın politikası gereği hiç bir şekilde link belirtmeden yayın yapmadım örnek vermek gerekirse

talep no suna tıklandığında
şekilde işkurun kendi web sitesine yönlendirilmekte.Yani ilan üzerinde hiç bir şekilde oynama yada komple kopyala yapıştır sistemi ile yapılmamakta
Bu tebligatı aldıktan sonra işkur müdürlüğünü aradım ve ordan bir beyfendi ile görüştüm.Eğer istersem yüz yüze görüşebileceğimi belirtip atlayıp gittim kuruma ,kurumdaki konuşmamızda art niyetli olmadığımı bildiklerini lakin genel merkezden yazının gönderildiğini ve 3 defa tarafımın kötü niyetli olmadığını ve normal yayıncılık yaptığını söyledi ve belgelerini gösterdi.Bizzat okudum lakin genel merkez inatla ceza kesmelerini söylediğini işlem yapmamaları durumunda işlem yapılacağından adına cezayi işleme girdik dedi.
Durumumun olmadığını hatta fakirlik seviyesinde yaşadığımı belirttim.Kendilerininde araştırdıklarını ve doğru söylediğini biliyoruz.Biz ilk kez bu kurumda bir insana üzüldüklerini belirttiler.Kendilerinin bu durumdan sonra bir yardımda bulunamayacaklarını belirttiler.Kendilerine beni şirket gibi göstermişsiniz lakin benim şirket ile yada bir başkasına yada firmaya işçi bulma yada iş bulma gibi bir durumum yok sitemin içeriğinden de anlıyabilirsiniz dedim.İşkur yetkiliside haklısın biliyoruz ama durum bundan ibaret dedi.
Benim maddi durumum oldukça kötü olduğundan dolayı muhtarlıktan fakirlik kağıdı aldım.Bunun üzerine eğer nasip olur ise pazartesi baro'ya gidip yardım isteyecem .15 gün içinde itiraz etmem gerekliymiş .
Aramızda avukat bir arkadaş var ise yardımcı olur ise çok sevinirim.Bir gelirim olmadığından ve işsiz olmamdan dolayı bu parayı ödemem imkansız.Ne yapacam ne edecem bilmiyorum aileme söyleyemedim.İşsiz olmam üstüne üstlük hasta olmam ve bu üstüne gelmesi beni acayip bunalttı.30 yaşındaki adamı sinirden ağlattılar...
BUGÜN YAPTIKLARIM 01/09/2014....
Bugün işkur yetkililerin yönlendirmesiyle ücretsiz avukatlık talebinde bulunmak için istanbul baroya gittim .Ardından ön avukatlık kısmında hem form doldurttum hemde olayı anlattım .Olayı anlatırken avukatlar gülmekten yerlere yattı.Özellikle seni kim yönlendirdi dediğinde işkur yetkilileri dediğimde bir avukatın yüksek sesle gülerek hem ceza verip hemde seni burayamı gönderdiler dedi.Hatta suçsuz olduğumu belirttiklerini bunu hem sözlü hemde yazılı yazışmalarda gösterdiklerini yemek,çay vb gibi ikramlarda bulunduklarını anlatınca dahada güldüler.Kendimi sirkteki gösteri yapan aslanlar hissettirdiler.
Benim sadece domain konusunda yanlış yaptığımı ve bununda şuanki olayla alakalı olmadığını belirttiler ve yanlış olduğunu söylediler ve bende hata olduğunu kabul ettiğimi belirttim .Peki bu olaydan kurtulup kurtulamayacağımı sordum .İyi bir hakime denk gelir isen bu olaydan kurtulabileceğimi belirttiler.
Bbu kadar konuşmadan sonrada başka bir odaya yönlendirdiler bunun sonucunda o odadaki kadın bir başka odaya gitti ve tekrar geldiğinde kabul etmediklerini ama itiraz etmeniz gerektiğini belirtip benim elime bir başka yerin telefon numarasını verip postaladı.
Bu olaydan sonra eve gelip kara kara düşünürken bakkala gittiğimde bakkalcı abinin sıkıntımı görmesi sonucu olayı anlattım ardından bir telefon etti ve adliye'de bir tanıdığının olduğunu danışabileceğini söyledi.Atladım gittim adliyeye belgeyi gösterdim kendiside şaşırdı bu kadar cezayı görünce itiraz etmem gerektiğini belirtti.Bir dilekçe yazıp kendisine götürmemi incelemesi sonucu nöbetçi sulh cezaya götürmemi söyledi.
Bunun sonucu hayatın ne kadar poktan birşey olduğunu anladım
Bugün Günlerden 02/09/2014
Bugün Avukat Erdem Bey ile görüştüm.Kendisi oldukça yardımcı oldu.Sağolsun konuyu güzelcene anlattım.Ne yapıp yapmam gerektiğini anlattı.Birde itiraz dilekçesi hazırladı sağolsun .İlerde de bir problemle karşılaşmam durumumda tekrar yardımcı olacağını belirtti...Etraf karanlık olunca yol bulmam için fenerle yardıma koşan insanları görmek beni umutlandırıyor.
Avukat abimiz olmasa ne yardım alabilecektim ne de umutlarım çoğalacaktı.
Sağolasın Erdem Abi.
08/09/2014 Bugün Yaptıklarım.
Bugün adliyeye giderek Av.Erdem Bey'in hazırladığı dilekçeyi sulh ceza ön bürosuna teslim ettim.Ön bürodaki görevli'nin 1 hafta içinde hangi tarihe düşeceğini vb şeyleri öğrenebileceğimi söyledi.
Sanırım bu dk sonra yapılacak pek birşey yok.Hakim'in insafı ve bilirkişiliğine kalmış olay.
Erdem beyi arayarak bilgi verdim hemde yardımcı olduğu için teşekkür ettim.Eğer problem çıkması durumunda tekrardan yardımcı olacağını belirtti.Allah razı olsun.
Arkadaşlar kesilen idari para cezası öyle saçma bir nedenden kesilmiş ki inanın aihm konu olacak bir durumda.Tv programları günlerce haber yapabilir.Çünkü a sitesinden b sitesine legal link vermesinin dünyada hiç bir yerinde suç değildir.
Aynı şekilde sitemde ne cv toplama,ne para talep ne de bunları andıracak bir şekil yada görüntü yok.İşkur yetkilileri ile bile görüştüğümde hem yazılı hemde sözlü olarak senin bir suçun olmadığını biliyoruz çünkü görüşümüz istendi görüşümüzü belirttik lafta değil yazılı olarak dedi ve gösterdi belgeyi.
Ancak işkur genel müdürlüğü cezayı zorla kestirmiş kendileride kabul ediyor.Düşünün ki hem bir kurum yetkililerinden görüş isteniyor iyi niyetlidir deniliyor sonra vay arkadaş sen nasıl böyle yaparsın cezayı keseceksin deniliyor.İnsan aklıyla resmen dalga geçiyorlar.
İnşallah bu olaydan kurtulur ve aklanırım çünkü suçum olmadığına adım kadar eminim.
Arkadaşlar sizlerede çok teşekkür ederim.Hepinizin yardımı dokundu tarafıma.Özellikle tekrar belirtmek istiyorum Av Erdem bey'e çok teşekkür ederim.Allah razı olsun yol yordam gösterdi.Yoksa ben bu olayın etkisinden kurtulamaz ve yerimde sayıklıyor olurdum.