Ruhsat olayları nasıl oluyor bilmiyorum, ama buralarda da bir çok kırtasiye o şekilde yapıyor. Yiyecek konusunda bir sıkıntı olmaz ise ön tarafını büfe olarak değerlendirmeyi düşünüyorum. ( Okulun altındaki kırtasiye çiğ köfte bile satıyor

)
Tutacağına fazlası ile eminim. Eğer mal sahibi yıkıp inşaatı yaptıktan sonra dükkanı bana verecekse ona göre bir kontrat yapmayı planlıyorum.
26-27 senelik annem tarafından işletilen (emekli olduktan sonra babam işletmeye başladı) kırtasiye dükkanımız var. Okula yakın değil ancak babamın büyüdüğü mahallede olunca tanıdık vs. yıllarca dönderdi.
Eskiden okul açılma sezon döneminde inanılmaz iş yapardık. Ancak BIM vb. marketler sebebiyle iş güç kalmadı denecek kadar az. Kitap işini devlet verdiği için o sektörde öldü. Sizin satabileceğiniz ufak tefek kalem silgi olacaktır. (Günlük ihtiyaç) Çünkü toplu alımlarda artık büyük marketleri seçiyor anne babalar. Çünkü gerçekten çok ucuza veriyorlar.
Yapabileceğiniz şey okulların açılmasına kısa bir süre kala hemen dükkanı açıp bir an önce malları getirmek ve dizmek olacaktır. Okula gidip öğretmenlerle tek tek görüşerek ihtiyaç listesini direkt olarak öğrencilere değilde size yönlendirmelerini sağlamaktır. (Bunu yapan kırtasiye ve öğretmen çok. Bizim peder yapmadı çok yakında okul olmadığı için.) Eğer bu şekilde yaparsanız hem öğrenciler sizin dükkana alışır hemde az da olsa parayı çıkarırsınız.
Benim gözlemim kırtasiyecilikte parakendecilik ne yazık ki bitti. 1.5 senede sizi amorti eder mi? Bence etmez. Çünkü 1.500 TL aylık kira diyorsunuz. Bir kalemden size kalacak maksimum rakam 10-15 kuruş olacaktır. Defterlerden 25 kuruş. Yani kaba bir hesapla günde 20 defter, 100 kalem satarsanız toplam 20 TL gibi bir rakam kazanırsınız.
(Bu gözlemler benim bulunduğum şartlara göre verilmiştir. İstanbul piyasasında ne olur bilemem. Umarım istediğiniz gibi olur.)