Değeri olmasının önemi yok hocam. Çünkü PR 5 - 10 site de millet yığılıyor buda ayrı bir konuya çünkü bir çok kişiye göre değerli. Ki zaten bu durumda değerli olsa da uzun sürede yararlı olacağını sanmıyorum. KONU, 10 PR5 ve Full tanıtım yazısı dolu sitelerin olduğu konuların aşırı dikkat çekip ucuza yüzlerce satış yapması.
Fiyat göreceli bir kavram hocam. Emeği ile iş yapan kişi isterse pr0 siteye 100 tl ister. O alıcı ile satıcı arasında.
Dikkat çekmek istediğim konu kişilerin HAKKI ile yapmasının neredeyse imkansız olduğu ve benim yaklaşımımca uzun sürede yarardan çok zarar verecek onlarca siteden aşırı ucuza tanıtım yazısı almak.
Tanıtım yazısı alımında pr değerinin önemi yoktur (Pr değeri sıfır değilse ya da site ceza almamışsa). Önemli olan trustrank değeridir.
Bahsettiğiniz türde siteler yani düşen domainleri alıp, içine konu atan ve siteden satış yapmaya başlayan kişileri bu forumda fazla bulamazsınız. Türkiye'de pr5 sitesi olacak adamında domaini düşecek pek olası değil. Ancak hacklink ile pr değeri yükselten çok var. Onlardan da tanıtım yazısı alınmamalı tabi.
Tanıtım yazısı fiyatları normalde pahalı zaten. Bir siteye 200 tl isteyen var. Google news kayıtlı sitelerde fiyatlar 30-40 dan başlıyor. Fiyatlar düşmesi gerekirken insanlar fiyatları zamanla arttırıyorlar buna deli oluyorum zaten. 100 tane tanıtım yazısı yayınlamış adam artık şu fiyatın altına vermiyorum diyor. Tanıtım yazısı ne kadar çok yayınladıysa fiyat o derece düşmelidir.
Siz sitenizle gece gündüz uğraşmış olabilirsiniz. Adam düşen domaini almış olabilir ya da hacklink yapmış olabilir. Tanıtım yazılarında bunlar pek kontrol edilmez, kontrolüde zordur. Hacklink alan siteler zaten tercih edilmemeli ama düşen domainlerden, eğer gerekli koşulları karşılıyorsa tanıtım alınabilir. Adamın konularının sıralamasına, trustrank değerine bakılmalı. Ziyaretçi sayısına bakılmalı, alexa ya bakılmalı. Ona göre tanıtım yazısı alınmalı.
Adam yüzlerce tanıtım yapmış. O siteden artık tanıtım yazısı alınmaz. Alınsa bile size doğru düzgün yarar sağlamaz. Bilginize.