Merhaba,
Siz konuya hakim olduğunuz için size anlaşılır gelebilir ama benim gibi diğer arkadaşlar da problemi anlamadı sanırım. Size yardımcı olabilmemiz için, biraz daha açıklar mısınız lütfen ?
Hocam ilginiz için teşekkürler. sorumda bazı düzenlemeler eklemeler yaptım bir daha okuyun isterseniz.
Olayı kısaca özetliyim;
Yukarıda belirttiğim 2 ayrı kodlamada mantık tamamen aynı.
sadece ilk kutudaki kodlamada son 3 haneli rakam rand() fonksiyonu yardımıyla karıştırılıp üretilerek $PHPSESSiD değişkeninin sonuna ekleniyor(benzersiz bir sessionid oluşturulmaya çalışılıyor).
Diğer altta yer alan kodlamada ise "" işaretleri arasına yazdığım sabit değerli veri doğrudan değişkene atılıyor ve ilgili fonksiyona gönderilerek çağrılıyor.
NOT: rand() lı olan kodlama, php hatası vs verdirtmiyor ancak scriptin çalışmamasına neden oluyor sorun bu.
Her iki kodlamada echo $PHPSESSiD; yaptığımda, değişkenlerden çıkan sonuçlar tamamen aynı veri tipi ve aynı sonuç olmasına rağmen, rand() fonksiyonu kullanarak yaptığım kodlama, uğraştığım scriptin hata vermesine neden oluyor(php hatası vs vermiyor, script sunucuya post işlemi yaptığında rand() ile oluşturduğum session değerini TANIMIYOR).
Kısaca, alttaki kodlamada tırnak işareti arasına doğrudan yazdığım sabit veriyi elle manuel değiştirince her hangi sorun yok, ama rand() kullanarak değişdirttiğimde, SessionID verisi, scripti sapıttırıyor. halbuki veri tipleri, echo yapıldığında çıkan sonuçlar tamamen aynı. çözemedim gitti...
Açıkçası bende net kavrayamadım sorunu ama
<?php
$num=rand(100,999);
$PHPSESSiD="9a3a6a71567b5fa92e6457f55678c39c".$num;
echo $PHPSESSiD; //sonuç 9a3a6a71567b5fa92e6457f55678c39c529
Bu kodda çalışıyor yani?
Hayır hocam bu kodda değil, öteki kodda çalışıyor. bu koddaki çıkan sonucu öteki koda manuel eklediğimde problem olmadan çalışıyor ama rand()la ekleme yapınca çalışmıyor...