zeqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam lar..

Arkadaşlar bir kaç gündür sitemde basit ama çözemediğim bir sorun oluştu. Site sorunsuz düzgün açılıyor. Fakat kaynağı görüntülediğimde sayfanın en üstünde bir satır boşluk oluyor.

/// Bu satırda boşluk çıkıyor
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="tr">
Sitem wordpress tabanlı fakat wordpress harici php ile hazirlanmis sayfalarimda bulunuyor. Aynı sorun bu sayfalarda da mevcut. Sorunu şu şekilde farkettim. rss sayfalarında en üstte boşluk olduğu zaman xml sayfası görüntülenmiyor ve aşağıdaki gibi bir uyarı veriyor.

This page contains the following errors:

error on line 2 at column 6: XML declaration allowed only at the start of the document
Below is a rendering of the page up to the first error.
Kaynağı görüntülediğimde sayfanın sorunsuz çalıştığını gördüm ve ilk satıra eklenen boşluk sebebi ile uyarı aldığımı anladım. htaccess ve çeşitli dosyalarda değişiklikler yaparak düzeltmeyi denedim ama sonuç alamadım.

Sorun hakkında fikri veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Hocam config dosyası gibi açılan sayfanın üstünde include ettiğiniz dosyaları utf 8 bom suz olarak kaydedip bi deneyin. bende de aynı sorun oluşmuştu o şekilde aştım.