Bizde 7 senedir evimizde ki kiracıyı çıkaramadık. Adam hapsede girip çıktı. Öncesinde çok efendi olan adam birden değişti farklı biri oldu. Kirayı zamanında ödeyen adam kirayı ödemez oldu. Ne jandarma ne karakol ne avukat çıkaramadık. Adam ben 3 yıllık kirayı peşin verdim dedi çıktı. Sonra evden ümidi kestik. Yanında ki evde de komşumuz aynı zamanda akrabamız oturuyor. Onlarda dedi ki siz evi bize satın, yani tapuyu üstümüze yapın biz burayı satın aldık deriz çıkartırız dedi. Eşyalarım da sağda solda sefil oluyoruz dedi. Bizde nasıl olsa akraba dedik sözleşmesiz tapuyu verdik. Sonra sizin eve geçeceğim aradaki duvarı yıkayım mı dedi. Annem de kapı büyüklüğünde yıkın başka yere ellemeyin dedi. Ama ne duvar kalmış, ne tuvalet ne de merdiven. Arada ki duvarı, yanındaki tuvaleti ve merdiveni yıkıp kendilerine katmışlar. Yetmemiş bizim evin kapısının arkasına duvar örüp beton bile dökmüşler. Daha yetmezmiş gibi bir üste çıkıyorlar ki. Bura bize yakışır, ben bu kadar masraf yaptım kim karşılayacak, duvarı yıkarken merdiven yıkıldı, paramızı verin tapunuzu verelim, siz bizi oyuna getirdiniz eski kiracınızı arayalım evi bize dümenden verdiğinizi söyleyelim, ben buraya bu kadar masraf yaptım oturmadan çıkmam, kirayı ondan alamadınız da benden mi alacaksınız, eski kiracıyı çıkaramadınız da beni mi çıkaracaksınız, ne zaman param olursa o zaman evinizin parasını veririm, biz boş beleş adam değiliz abilerimiz (cemaat kastediliyor) var bizim ona göre (1.65 boyu var oğlanın daha bebe sayılır) gibi tutarsız ve dangalakça onca boş laf sarfediyorlar. Çok güvendiğin, saydığın sevdiğin insanlar konu dünya malı olunca renk değiştiriyorlar. Böyle olunca insanın kendi ana babasına güvenesi gelmiyor.
Belki sözleşme yapıp verseydik evi bu haltı yiyemezlerdi ama bu seferde bak bak şurada akrabayız bizede güvenmiyorlar olacaktı. İki ucu değil değneğin tamamı ...
Şimdi nasıl vicdanları rahat oturuyorlar anlamıyorum. Yinede beddua etmemeye çalışıyorum ama Allah iyi diyecek mi? Yine böyle bir hinlik yapıp kendi analarının malını habersiz satıp ev aldılar, aldıkları evin arazinin sahibinin haberi yokmuş. Müteahhit binayı habersiz dikmiş. Arsa sahibi 20 daireden 8 daire almış piyango bunlara çıktı. Daha 3 sene oturamadan ev elden gitti. Ama halen akıllanmadılar. Akıllanacağa da benzemiyorlar.
XOOM 2 ME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi