Yabancı dil eğitimleri için araştırmıştım zamanın'da çok tavsiye eden vardı.
Eğer İngilizce konusunda yeterli değilsen öncelikle İngilizceyi öğrenmek için çaba sarfetmendir. Çünkü sertifikalı eğitimlerde mutlaka İngilizce şarttır. Her ne kadar eğitim dili Türkçe olsada, orjinal tüm dökümanlar İngilizce olarak verilecektir. Sertifika sınavları İngilizce olacaktır. Eğitim sonrası takıldığın konularda mutlaka araştırma yapman gerektiğinde Türkçe kaynaktan çok İngilizce kaynak olacağı için İngilizce olmazsa olmazdır.
Peki her ikisi aynı anda olur mu?
Bence olmaz. 6 yıl bahsettiğiniz sertifika eğitimleri veren bir kurumda satış müdürlüğü yapmış birisi olarak söylüyorum hem okul, hem İngilizce hem de sertifika programı derslerini bir arada götürmek imkansızdır.
Ayrıca DGS ile geçiş yapacağından bahsediyorsun. Sertifika programları çok çabuk güncellenen şeylerdir. Önünde en az 3 senen var. 3 senede şu an aldığın sertifikalar güncelliğini yitirecektir. O sebeple öncelikle İngilizce ve okulunu hallet. Seneye birde DGS için çalışmak zorunda kalacaksın.
Tavsiyem mühendislik okursan hangi yönde ilerleyeceğine karar verdikten sonra sertifika programlarına katıl. Şu anda yazılım sana cazip gelebilir ancak mühendislik okurken sistemin ya da network'ün daha çok hoşuna gittiğini düşünebilirsin.
Değerli yorumları için teşekkür ederim.
@ismailbal vakit ayarıp değerli bilginizi benle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim