yakoSin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oğuz hocam, genelleme yapıyorsun yine
Eskidendi o, askerlik yapmayana kız verilmez olayları. Çevremdeki arkadaşlarımın nerdeyse %90'ı Erzurumlu. Yine çevremdekilerin %99'u bedelli askerlik bekliyor.

Askerlik vatani bir görev olmaktan çıkıp, gençlerin önünde bir engel olmaya başladı. Artık milliyetçilikle, Atatürkçülükle yada dini değerlerle bağdaştırılmayan bir hal haldı. Çünkü teknoloji gelişti, yıllarca eğitim almış birinin eline silah verip, sen bu ağaçtan sorumlusun düşen yaprakları toplayacaksın demek anlamına gelebiliyor askerlik.

Bildiğim kadarıyla prof ordu için 100k kişi alındı. Yavaş yavaş bu işi ehli olanlar, mesleği askerlik olanlar yapacak hale getiriliyor. Bundan 10 yıl önce dediklerinize katılırdım ama artık toplumun bakış açısı da değişti bu olaya.

Dediğin gibi, 10yıl önce babama bedelli askerlik desem evden kovardı beni. Ama şimdi oturup konuşabiliyorum. Çünkü günümüz şartları onu gerektiriyor.
sende haklısın , Allah hayırlı etsin inş, umarım bir gün önüne engel çıkmaz.
diğer mesajlarımda dediğim gibi hayat tarzın artık o doğrultuda olur, kısasa kısas yani.

bedelli yapmayan bir aileden ki çoğu askerliğe önem verir, bedelli kız alamaz mesela, ama yapan olursa aileden alırdı, olay bu

özel sektör içinde geçerlidir bu,
allah utandırmasın.

ne dediğim umarım anlaşılmıştır.