zaruri durumu olup bedelli yapan eyw, herkesin mi zaruri durumu var, alınacak durumunuz nedne olsun , bir sebebi vardır herhalde bedelli yapmanın
sebepsiz neden bedelli yapar insan, iş desen ,30 a kadar beklese herkes iş sahibi olur, beklemesin o zaman yapsın
bedelli yaptığınızda zaten hayat boyu çıkacak bunlar karşınıza, özel sektörde çoğu farklı gözle bakacak.
aile kurarken veya umulmadık başka konularda.
bunlar olacak şeyler, zaruri yapan adama kimse zaten birşey söyleyemez, ancak ben atatürçüyüm diyip zevkine cebinde parada yokken kredi hayali kurup askere gitmeyen adam harbi ne denir bilemiyorum.
ben yapsam böyle birşey babam ne derdi.
Oğuz hocam, genelleme yapıyorsun yine

Eskidendi o, askerlik yapmayana kız verilmez olayları. Çevremdeki arkadaşlarımın nerdeyse %90'ı Erzurumlu. Yine çevremdekilerin %99'u bedelli askerlik bekliyor.
Askerlik vatani bir görev olmaktan çıkıp, gençlerin önünde bir engel olmaya başladı. Artık milliyetçilikle, Atatürkçülükle yada dini değerlerle bağdaştırılmayan bir hal haldı. Çünkü teknoloji gelişti, yıllarca eğitim almış birinin eline silah verip, sen bu ağaçtan sorumlusun düşen yaprakları toplayacaksın demek anlamına gelebiliyor askerlik.
Bildiğim kadarıyla prof ordu için 100k kişi alındı. Yavaş yavaş bu işi ehli olanlar, mesleği askerlik olanlar yapacak hale getiriliyor. Bundan 10 yıl önce dediklerinize katılırdım ama artık toplumun bakış açısı da değişti bu olaya.
Dediğin gibi, 10yıl önce babama bedelli askerlik desem evden kovardı beni. Ama şimdi oturup konuşabiliyorum. Çünkü günümüz şartları onu gerektiriyor.