fatihsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam direk etkisi belki de yoktur. Doğal yollardan siteye gelen ziyaretçilerin olması ve sitede vakit geçirmeleri yani sitenin tanınmasını sağlıyor ancak diğer seo çalışmaları ziyaretçiye yönelik değil sadece google kandırmaya çalışmaktan öteye geçmiyor maalesef. Bir şekilde insanları siteye çekmek lazım ama nasıl, tanıtım yazısı, backlink vs. ancak bir yere kadar getirir sonrası için gerçek ziyaretçi lazım diye düşünüyorum. buna da bir çözüm bulmak lazım
Buradada sana bir örnek kendimden verim. Linklerle bir siteyi 1 sayfa kadar getirdim. Ve bu site eğer planımdaki organik hitleri kendine çekemeseydi ben ilk 10 sayfada olamayacaktım.(r10da derler yeni site link almayın alakası yok )

Ama reklam verenler ile seodaki siteler orada tam 20 tane rakip var.(11 tane reklam veren varsa) bunlara giren insanlar aramasını sürdürürler genelde. O sırada sen seo ile getirdiğin site ilk sayfada kendisini kanıtlarsa bir kaç hafta içersinde sıralama linksiz yükselişe geçiyor. Ne olmalı da insanlar bizim siteyi fark ederek gelmeli. Önce bunu sor kendine.