fatihsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun zamandır sektörümle ilgili 4-5 siteyi takip etmekteyim. Bu sitelerden biri marka isim ve 2005 ten beri aktif ve sektörün önde gelen firmasıdır. Diğeri iki sene önce alınmış ve domain anahtar kelime içermekte anahtarkelimetr . com şeklindedir. Bu domain şubat 2014 de gerekli belgelerini alıp faaliyete başlamış o günden bugüne adwords e büyük yatırım yaptı. anahtar kelime içeren domain backlink vs çalışması yapmadan son zamanlarda 2005 den beri aktif olan firmanın önüne geçebilmektedir.

Daha önceki araştırmalarımda adwords sıralamaya etkisi olmadığını çok defa okumama rağmen demek ki etkisi var.

Ayrıca bu sektör dışında bir site bir bilgisayar markasının kendi sitesinden hemen sonra gelmekte ve tek sayfadan ibarettir. Backlink vs. yok.

İsteyenlere siteleri pm atabilirim. Seo işi yalan mı diye düşünmeye başladım artık.
Adwords ne sağlar kısaca birkaç madde ile açıklayayım.

Adwords demek ; kelime eşleşmesine göre anahtar kelime + tüm türevlerinde gözükmek demek.

Adwords demek ; iyi hazırlanmış hesapla çok fazla potansiyel insanı yönlendirmek demek.

Adwords demek ; ölçümlemek demek. Firmalar için veya başka birçok alanda olabilir kar getiren bir sistem demek.(kar herkese göre görecelidir.)

SEO ile adwords ben (2013 ekim son haftası - bugünde dahil reklamda sürdürüyorum) bu dediğin tamamen önyargıdır. İnsanlar eğer o siteye girip sonradan onu arayıp tekar giriyorlarsa o adam o zaman kazanır. Ama adwords olan bir firma veya kişi kendi markasını ne kadar çok kişi üzerinde tanıtabilmişse aramalar ona doğru yönleniyor veya ona direk hitler işte linkler vs geliyorsa yine adwords sayesinde kazanır.

Ama bakın direk aniden etkisi var diyemiyoruz.

seo'nun dez avantajı ise şurasıdır. Anahtar kelimede olursun ama yan kelimelerde olmazsın. Çok az bir kişi çıkar.

fatihsel bende bir deneyler ediyorum kendimce. Rakibin 7 senelik veya daha fazla olsun sen daha çok alaka sağlıyor ve sende istatistikler daha iyi oluyorsa sen daha önde olursun. Bu 1 ay içindede olur haftada olur senede olur seneler sonra olur.

Adwords aniden o noktada sizi yarıştıran ve bulunduran bir ağ.

Adwords + seo destekliyorum ben ve 2si çok daha güç sağlıyor.

Son sözüm. Endirek adwords sıralamada etkisi yoktur.(google bot gelir landing page yani sayfa inceler insanlar reklama tıkladıkça vs daha çok gelebilir bu yönden artıları var.Ama insanlar reklamlardan sonra o firmayı bilir hale gelip ona internette aramaları siteye ziyaretleri fazla oldumu o adam linksizde gelir. Link görünen dağın içinde bulunan bir yoludur.(saçma oldu =))