abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örneğin nasıl olmalı?
karacoder'ın dediğine ben de katılmaktayım. babamın yetiştirme tarzıyla devlet benim için tek kutsal şeydi eskiden. fakat oturup düşündüğümde bence kutsal olan insandır demeye başladım. neden?

devletle hükümet arasında bir fark vardır. hükümet bulunduğu dönem için devleti yöneten organdır ve geçicidir. bugün a partisi hükümettedir yarın b partisi.

hangi parti olursa olsun mesela ben vergi ödüyorum. bu basit birşey değil arkadaşlar. neredeyse aldığımız nefese kadar vergi ödüyoruz. mesela işçiler ve devlet memurları. bu insanların o kadar çok hakkı yeniyor ki devlette buna göz yumuyor.

dolaylı ve dolaysız vergiler vardır. dolaysız vergiler hep işçi ve devlet memurundan alınır. aylık kazancı bellidir. bunun üzerinden kesin şekilde vergisini öder. ama esnaf öyle değildir. ahireti düşünürsek bir bakkal fiş kesmediği bir sakız için bile bedel ödeyecek.

dolaylı vergilere gelince bunu herkes ödüyor. bu konuda bir problem yok. fakat dolaylı vergiler çok yüksek bunu bilin. kdv, ötv, öiv bunlardan bazıları. özellikle ötv ve öiv benim en gıcık olduğum vergiler. bu vergiler devletin aciziyetini de gösterir zaten bana göre. cep telefonu kullanıyorsun hem kdv ödüyorsun hem de öiv, araba alıyorsun hem kdv ödüyorsun hem de ötv.

aslında biz devlete çalışıyoruz gördüğün gibi. kazancımızın ciddi bir kısmını ona vergi olarak sunuyoruz. peki karşılığında devletten beklentilerimiz neler?

can güvenliğimizi sağlayabiliyor mu? pek değil. bi olay olsa polis çağırıyorsun 2 saatte geliyor. ama bizzat birileri emir verirse tomalarla saldırıyorlar.

su kesintileri. bu büyük şehirlerde olmasa da küçük şehirlerde ciddi problem. hala suyun olmadığı köyler var. mesela babamların köyü. dağ, tepe aşıp bilmem kaç km öteden getiriyorlar suyu kendi imkanlarıyla. elektrik olmayan köyler var. bu söylediklerim geçici olaylar değil. ciddi ciddi bu ülke üzerinde var olan durumlar.

yol mesela. kusura bakmasın kimse hükümet yol yaptık ettik diyor bulunduğum şehir ankara yolu üzerinde yıllardır aynı yol. bulunduğum şehirden hükümet partisi içerisinde çok ciddi insanlar var. 3 tane bakan gelip gidiyorlar bu şehre ama bir türlü doğru düzgün yol yapılmasını sağlayamadılar.

biz olmazsak devlet diye bir kavram olamaz. bu ülkeye yapılan her yatırım sizin, benim cebimden çıkan vergilerle oluyor. maliye bakanı açıklama yaptı bir kaç gün önce. vergiler faizleri karşılamıyor dedi. düşünün bakalım yakın zamanda ne olacak...