Ayancık Gazetesi olarak yıllardır kullandığımız sistem. İlk olarak v1 kullandık daha sonra v2'ye yükselttik temamızı. Ama yerel basın olduğumuz için daha fazlasına gerek duymadık. Arkadaşların sistemleri oldukça başarılı ve her türlü sorunda destek oluyorlar...
v3 için hazırlıklar yapıldığını facebook sayfalarında gördüm. Birkaç öneride bulunmak istiyorum. Tabi herkesin fikri, düşüncesi farklı olabilir, saygı duyarım...
*Sol ve sağ blokları adsense reklam boyutlarına uygun yapılırsa reklamları yerleştirmemiz ve gelir sağlamamızda kolaylık olur düşüncesindeyim. v2'yi kullanıyorum sol bloklara ufak reklam koymak zorunda kalıyorum 728x90 reklam koyamıyorum misal...
*Yine yerel medya olarak türkiye gündemi gibi çok fazla haber yayınlamadığımız için sitenin sürekli güncel olması için şöyle bir beklentimiz var. Misal manşetten düşen haberler manşetin altındaki haberler bloğuna düşsün (3'lü, 2'li, tekli haberler ve bunu panelden ayarlaya bilelim) Bu özelliği istemeyenler için aç/kapat gibi bir seçenek olsun.
*Kendi gazete sayfalarımızı paylaşabileceğimiz sağ bloklar bölgesinde E-Gazete bölümü olsun. (Hatta bunu geliştirmek mümkün öneri istenirse uzun uzun anlatırım yorumum uzun olmasın diye yazmıyorum)
*Yazarlar ve üyelerin linkleri e-posta adresleriyle değilde kullanıcı adı gibi farklı şekilde link olarak gözüksün.
*Haberin içine eklediğimiz fotoğraf galerisinde ve normal fotoğraf galerisinde resim url'leri şu şekilde: /FotoGaleri800/b3c51983-4e2e-426c-927b-1186b7988d7f.jpg
Bunun yerine bizim fotoğraf yüklerken belirleyebileceğimiz link yapısı olursa fena olmaz
Örn: "foto-galeri-adi"_01.jpg... tırnak içindeki yeri biz yazarız numaralar sistem tarafından koyulur...
*Anketlerin tamamının bulunduğu bir anketler sayfası oluşturulsun.
*Logo altındaki menü alanına istediğimiz bağlantıyı eklememize olanak sağlansın. Bizde oraya menü ekleyebilelim. Hatta renk ayarlarını dahi yapabilelim.
*V2 Plus'ta foto galeri bloğunda galerinin başlıkları fotoğrafın üstüne denk geldiği için fotoğrafta bir yazı yazıyorsa gözükmüyor. Galeri resminin üstünde olursa hepsi güzel olabilir..
*Referans sitelerinden birinde haber gönder formu vardı bu çok güzel olmuş bunu tüm sitelere uygulanırsa daha iyi olur v3'te de görmek isteriz.
*haber fotoğraflarında iki tane filigran var. bunlara yönetici ekleme yapabilsin. Mesela son dakika haber veya sitenin logosu gibi filigranlar eklenmesi güzel olabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başarılı bir iş çıkacağında eminim. Kolay gelsin...