sakaryada şehit olan asker evin tek ogluydu ve elektrik faturası yatırılmadığı için elektrikleri kesikti.Olay devlet erkanına başbakana kadar gitti açtılar.Benden aldıkları parayla bu aileye aylık 1000 tl yardım etsinler.Arkada çocugumu var kolejde okutsunlar.Zenginin çocugu değil,şehidin çocugu bir yere gelsin.Olayı duygularından arındırın.g3 ile dosta güven,düşmana korku veremezsin.Elin oğlu parayla senin iş başvurusu yaptıgın firmanın %51 ini alıyor senide sisteme kul köle yapıyor adına da" çalışmak diyorlar.Savaşlar siber hale geldi,ruslar artislik yapan ve sanal para kullanan estonyaya saldırı yaptı trafik ışıkları bile çalışmadı koca ülkede hayat durdu.Tankla tüfekle savaş yapan orduya ben ordu demem, israilin yaptığı bir kurşun yüz tanıma sistemiyle bir filistinliyi vurmuştu.Türkiyeden telsizliğe merak salan bir kadın.israilin tatbikatına yalnışlıkla girmiş ve görevliler istifa etmişti.Dünya farklı dönüyor.Sen fransadaki göçmenleri ayaga kaldıracak psikolojik harekat yapamıyorsan,eta örgütünü tekrar ispanyada metro istasyonu patlatamıyorsan koca bir hiçsin.Koskoca ülkenin psikolojik harekat bakanlığı yok,94 yılında çocuk akılla dediğim kürtçe çalsa dediğimde yemediğim azar kalmamıştı.Sonra ordaki herkes çanak anteni aldı propogandaya maruz kaldı.Devlet bunu 2007 de farkında vardı.Aynısını soyvetler birliğinde de gördük.Çanak anteni alan böylede hayat varmış dedi isyanlar oldu.Yani işin özeti senin tuttugun nöbetle vatan felan kurtarılmaz.bölücü başı apoyuyu yakalamak için afyonda tünel kazma eğitimi alan özel harekat,suriyede apoya ulaşamadı bile, italyada çocuk katili aponun olduğu evi bombayla hava uçuracakken abdye haber eden ve operasyonu başarısızlıkla bitiren istihbaratın olduğu yerde ben askerlik yapmam kimi kimden koruyorsun çakcugu kurmuşlar kaymağı yiyen bölücüler ve vatanseverler.