WhiteDay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-3 ya da 3-5 nöbetinin bir askere olumlu taraflarını düşünüyorum da pek birşey bulamıyorum açıkcası. ne gibi olumlu bir katkısı olur acaba?

elinde bi silah çoğu yerde içinde mermi bile olmuyor. boş silahla bekliyosun. yerine göre plastik mermi veriyorlar gerçek mermi veriyolar mı onu bilmiyorum. hatta asker kendini vurmasın diye vermediklerini de çok duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

elbette cihaz veriyorlar öğretiyorlar. bunlar stratejik işleri yapan kişiler için. benim söylediğim eline silah alan askerin işi. elma soymayı bilmeyen adamın eline bıçak verip bu elmayı soy desen gider elini keser, doğru düzgün atış yapmamış adama da silah verirsen neler olur düşünün artık.

elinde silah atış taliminde sabit duran nesneyi vuramayan adam çatışmada nasıl terörist vuracak ben onu anlamıyorum.
Eksikliklerin hataların olduğu bariz, eğitim sorunu her yerde var ülkemizde. Ben gece nöbeti tutuyorum bir kere yanımda karadenizli birisi vardı, telleri kesmişler bende alarm veriyordum. Teller kesilmiş belkide içeriye sızmışlar arkadaş sakın alarm verme başımızı belaya sokma askerliğimiz yanar falan diyordu Yani ne alaka düşünsene, asıl düğmeye basmadık diye başımız ağrıyacak üstelik belkide içeri sızma varsa ilk bizim kellemizi alacaklar. Yani bırakalım askerliği aklı kıt adamlar yapsın, o yüzden zaten dengeyi korumak için çoğu yerde 2 kişi nöbete veriliyor. Senin dediğin genelde acemi askerler içindir, bir alışma dönemi oluyor, ilk askere gittiğinde eline hemen silah verip nöbete göndermiyorlar önce koğuş nöbeti gibi yerlere veriliyorsun. Nöbet çok önemlidir askerler yatarken sen onları koruyorsun. Aslında temel eğitimler veriliyor ama insanımızda istek yoktur beceri desen az. Tek tek milyonlarca kişiyi profesyonel olarak eğitmek imkansız, okullarda da böyle değil mi. Aynı eğitim veriliyor ama kimisi çalışkan oluyor kimisi tembel. Profesyonel askerlik gerekli ancak temel eğitiminde herkesin almasından yanayım.