abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nöbetle askerliği ayrı tutmuşsun ya helal olsun. Ben hiç ağaca selam vereni görmedim. Süründüğüm de bir kaçı geçmez. Silah kullanma konusunda haklısın, bir çok eksiklik var zaten bende karar veremedim savaşta herhalde erleri piyon olarak kullanacaklar. Sıktığım kurşun sayısı toplasan 50 değildir, ama sağımı solumu bir türlü öğretemediler. Askerlik şuan subaylara keyifli onlar yapıyor askerliği askerde bir nevi onlara hizmet ediyor. Şuan süresinin çok olduğunu düşünüyorum ancak yinede boş değil, az şey öğrenmiyorsunuz.

Bir çok askeri cihazı öğretiyorlar, hizmette yapıyorsun zaten ben subaylara hizmet ettim sayılır. Onlar tatbikat yapardı bende sistemlerini kurardım abartıldığı kadar boş işler yoktur. Örneğin haber merkezi var kriptolu mesajları çözüyorsun yada haberi gerekli yerlere ulaştırıyorsun. Savaş sadece cephede verilmiyor sadece bir savaş çıksa sen gidip eline silah mı alacaksın ki hemen, senin bilgin dahilinde bir görev verirler ve sen daha önce hiç görmediğin şeyleri ilk defa gördüğünde nasıl destek olabilirsin.

Askere gittiğinde zaten soruyorlar sivildeki mesleğini ona göre karar veriliyor. Bilgisiz isen okul eğitimin yoksa o zaman mutfak bahçe gibi işlere veriyorlar. En önemlisi birlikte hareket etme mekanizması gelişiyor, koordinasyon gelişiyor. Ben bu işten uzak durayım diyerek sisteme karşı gelinmez. Düşüncene saygılıyım bunları çoğumuz düşünüyoruz ama dediğim gibi bir şeyin doğrusunu bilmek için bile yanlışları iyice öğrenmemiz gerekiyor.
1-3 ya da 3-5 nöbetinin bir askere olumlu taraflarını düşünüyorum da pek birşey bulamıyorum açıkcası. ne gibi olumlu bir katkısı olur acaba?

elinde bi silah çoğu yerde içinde mermi bile olmuyor. boş silahla bekliyosun. yerine göre plastik mermi veriyorlar gerçek mermi veriyolar mı onu bilmiyorum. hatta asker kendini vurmasın diye vermediklerini de çok duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

elbette cihaz veriyorlar öğretiyorlar. bunlar stratejik işleri yapan kişiler için. benim söylediğim eline silah alan askerin işi. elma soymayı bilmeyen adamın eline bıçak verip bu elmayı soy desen gider elini keser, doğru düzgün atış yapmamış adama da silah verirsen neler olur düşünün artık.

elinde silah atış taliminde sabit duran nesneyi vuramayan adam çatışmada nasıl terörist vuracak ben onu anlamıyorum.