Bugüne kadar sosyal ağların kullanılarak yapıldığı en iyi sosyal proje olduğuna dair iddialar var.
Ama ben videoda ki kızın söylediklerine hiç bir şekilde katılmıyorum.
Her ne kadar açıklama mantıklı olsa da -eğer doğruysa- bence bu projeyle beraber insanların bir yandan ilgisi de çekilmeye çalışılmıştır.

Şöyle ki, eğer yaz günü değilde kış mevsimi içerisinde herhangi bir gün böylesine bir proje başlatılmış olsaydı; şu zamana katılan sayının %50'sinden fazlası katılmazdı. Buna eminim... Ne diye insanlar soğukta balkona, bahçeye, havuz kenarına, sokağa çıkıp da buzlu suyu kafasından aşağı döküp hasta olsunlar ki?

Yaz günü içerisinde bence güzel bir şekilde düşünülerek gerçekleştirilmiş. Bazıları eğlencesine yapar, bazıları güler, geçmek ister... Bana göre hiç fark etmez. Sonuçta video içerisinde "ALS Hastaları" şeklinde bir ibare kullanıyorsa ve bu kişinin eğlence amaçlı video bile çekse, çevresindekilerin tamamına bu hastalığı duyurmayı başarıyorsa ne mutlu ona derim.

Yabancı milletin böylesine tedavisi olmayan hastalığın eğlenerek bağış toplanmasını örnek almak ya da destek çıkmak yerine eleştirmek bana komik geliyor. Bu hastalığı boşverip "gazzede çocuklar ölüyor!" diyenlere de üzülüyorum. Benzer bir projeyle internet dünyasında ses duyurdun da, duyurduğun ses duvarlara çarpıp geri mi döndü?

Hiç bir şekilde eleştirilmeye sahip olmayan, harikulade bir proje. Ben, bu projeyi sosyal medya yardımıyla yayan her kim ise (internette ki haberlere göre proje sahibi geçtiğimiz hafta boğularak ölmüş, doğruluğunu bilemiyorum) tebrik ediyorum.