Merhaba arkadaşlar. "Domain hacklemek" kelime grubu Türkiye'de çok bilinmese de, bir kelimeyi uzantı ile bölmek diyebiliriz kısacası.

Örneğin "Kiyas.la" güzel bir proje örneği. Bana ait olan 2 hack domain var (Antivir.us ve CookingGam.es) . 2 adet daha önceden sattığım, 1 adet ise projelendirerek Türkticaret.net'e sattığım hack domain var. Ve listemde satın almaya hazır olan 10dan fazla global jenerik hack domain mevcut.

Yabancı sitelerde sorguluyordum genelde hack domainleri. ASP.net ile yeni bir script yazdım. Hack domain sorgu scripti.

250 üzeri uzantıyı sorgular. Kelimenin sonundaki 2 harfi alır ve uzantılar ile karşılaştırır. Örneğin "deneme" kelimesini yazdığınızda, .me uzantısı ile karşılaştırır ve dene.me olarak kelimeyi böler. Dene.me adresi için whois sorgusu gönderir, dönen sonuca göre Dolu, Boş, yada Bilinmiyor renklerini alır.

HackDoma.in adresinden websiteyi görebilir ve hack domain sorgulayabilirsiniz.

Domain hack sorgusu yapacaksak kendi domainimiz de hack domain olsun istedik

Şimdi bu scripti geliştirmek için yardımlarınıza ihtiyacımız var. Fikirlerinizi paylaşarak bizlere yol gösterebilirsiniz.

Whois için bir api kullanmaktayım fakat çok sağlıklı değil. API'ler genelde ücretli olduğundan çok verimli ücretsiz bir whois API bulamadım Sağlıklı whois sonuçları vermemekte.

Bu sebeple sorguladığınız ismin whois bilgilerini tekrar kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Sponsor link olarak Godaddy linki koyduk. Satın alma opsiyonu olarak her uzantıyı desteklememekte.

Anlayışınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.