Algoritma bilginiz var diye tahmin ediyorum ve ona göre cevap veriyorum.
Biraz android mantığını çözdükten sonra stackoverflow vs. yardımıyla 2 ayda yazarsınız.
Hocam şuan thenewboston YouTube videolarını biliyorsunuzdur, buckysroom diğer adı. Oradan Java'yı bitirmeye uğraşıyorum. İlk kısımda az bir yer kaldı, sonra orta seviye kısma geçicem. Ondan sonra da Android düşünüyorum.
Java'dan 146, Android'den 200 tane video hazırlamış, bunların hepsini bitirsem yeter mi diye düşünüyorum.
http://www.youtube.com/user/thenewboston/playlists
İngilizce'si gayet net konuşuyor, hepsini anlıyorum desem yalan söylemiş olmam.
Ama yazılım dünyası deniz derya gibi geliyor bazen ve gözüm korkuyor.
Android uygulama yapma hevesim ise milyoner olmak değil, sadece birçok fonksiyon içeren uygulamayı yapabilme becerisine sahip olmak ve bir de okurken part-time çalışmak. Referans olarak da bu uygulamayı göstermek.
Çünkü mobil uygulama için okulda gördüğüm iş ilanlarında, en az 1 uygulama geliştirip yayınlamış olmak tarzı şartlar okuyorum.
Kısaca amacım önce öğrenmek, sonra da öğrendiklerimi ispatladığım bir program yazmak. Ahhhh keşke şu üniversite sınavına odaklanabildiğim kadar şu yazılıma odaklanabilseydim, günde 8 saat felan çalışsam onun gibi 1 yıl sonra diplomaya bile ihtiyacım olmazdı sanırım.

Bazı günler çalışıyorum, bazı günler hevesim kaçıyor.
Hocam çok uzun yazdım, içime dert oldu şu yazılımı öğrenememe durumu da (profesyonel anlamda), o yüzden böyle oldu. Cevabınız için çok teşekkür ederim.