Vatan Millet Sakarya zaten palavradan ibarettir, daha ilkokulda okuduğumuz marş da öyle! Zaten Kürt vatandaşlara sorsan hiç birisi askerlik yapmak istemiyor, ayrı bir ordu kurmak istiyor. Askerlik saçma tümden kalkmalı, paralı da değil gönüllü olmalı. Senin işin var benim işim var Ermeniler yapar herhalde bu askerliği. Evde de tuvaleti zaten hanımlar temizliyor. Hayatımızdan 1 sene kayıp olacak, o bir seneyi kazanırsak eğer bilim üretiriz, bilim insanları yetiştiririz. Aslında insanların her saniyesi zaten boşa geçmekte mezara kadar bir yarış içindesin yapmak istediklerini yapsan da yapmasan da nafile. Hayatta ne yaptığının pek bir önemi yoktur, ne anladığın önemlidir. Söylediklerine kısmen katılmakla beraber bende böyle bir bakış açısı ile baktım.
baştan aşağı sistematik bir yanlış olduğunu düşünüyorum zaten ben. profesyonel askerlerin var fakat bunları kullanmıyorsun bu çok garip birşey işte.
mesela şuna çok sinir olurum ben. 20 yaşında 3 tane mermi atış talimi yapmış bir gencin terörist kovalaması çok saçmadır. daha 20 yaşında. bakmayın siz 20 yaşın olgunluğu vs muhabbetlerine. eline yeni silah almış bu genç öyle gözünü karartıp takır takır sıkamaz teröriste.
yanından geçen bir merminin sesini hissettikten sonra biter o asker. çünkü düşünecek çok şeyi vardır. hayalleri, geleceği, annesi, babası belki eşi ve çocuğu vardır. geride bırakacak bu kadar şeyi varken ondan bir şey beklemek hiçte doğru değil.