manisa451907 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yuhh bu kadarı fazla ama

Genel sağlık sigortası prim borcunuz : 3554.97 TLdir.

20 yaşındayım bu neyin nesi böyle.2008de 15-16 yaşındaydım o tarihte başlamış.Ne yapabilirim önerisi olan varmı?
valla kardeş sana tavsiyem hiç bişey yapma bu borcu kimseden alamazlar benimde 3 bin küsür çıktı en fazla sağlık hizmetlerinden yararlanamamıssın zaten yaralanamıyoruz sigortan yoksa hastaneye gidersin 15 tl verir muhane olursun ilaç paranı aynen ödersin ya da sigortalı bir işe girersin bu sefer GSS engeli işlemez muhane olursun ilaçlarında indirim olur bu sistem çalışmadığında para ödemezsen bedava muhane olamazmıssın ben 2 senedir doktora gitmedim ne diye her ay 120 tl para yatırcam bu gss yi yaptıracağıma gider isteğe bağlı sigortalı olurum prim yatırıp ilerde emekli olmak için faydasını görürüm yemişim GSS yi avrupada böyle değilmiş isteğe bağlıymış paranı ödersen muhane olursun ödemezsen olmazsın borç birikmezmiş 10 euro ödeyip 3 ay ücretsiz muhane oluyorlar bizde ssk olan bile muhane olsa ilaç alırken belli meblağda muhane parası ödüyor anlyacağın sömürülüyoruz bu borcu takma hiç bişey yapamazlar insan haklarına ayrıdır anayasaya da aykırıdır çoğusu bu borçtan haberdar değil yarın bir gün milletin evine icra yollarsalar suç işlemiş olurlar o zaman anayasa direk dur der bunların amacı her seçim zamanı vergi indirimi adı altında insanları kendilerine gebe bırakmaktır yani önce bu borca alıştırırlar yarın olur vergi indirimi faiz indirimi adı altında kullanırlar yakın zamanda kalkar bu saçma sapan uygulama sıkıntı etme.