Hocam İstanbul'un çoğu yeri güzeldir.
Fakat bu sizin maddi durumunuza bağlıdır.
Birkaç örnek vereyim ben size fikir olur kafanızda. Değerli ve güzel semtlerden vereyim.
Mesela Fatih. Kiraları çok pahalıdır.
1+1 evlerin piyasası bile 1000 TL'ye kadar yükseldi. Tarihi eserler ve güzel yerlere yakınlığıyla merkezi bir yer olarak bilinir. Bir nevi İstanbul'un başkenti deriz biz.
Taksim, Beyoğlu, Sultanahmet, Beyazıt, Eminönü, Eyüp, Beşiktaş, Bakırköy gibi yerlere metro, otobüs gibi ulaşım araçlarıyla taş çatlasın 20 dakika mesafesindedir. Her tipten insan görebilirsiniz. Türk, Kürt, Laz, Suriyeli ve diğer turistler.
Hızlı birisiyim derseniz buralar size yavaş kaçar.
Beşiktaş, Etiler, Sarıyer, Şişli, Mecidiyeköy gibi yerler güzeldir. Buralarında kiraları Fatih gibidir. Eğlence ve güzellik vardır. Yine keza Bahçelievler, Şirinevler, Ataköy, Bakırköy'de idealdir maddi durumunuz iyiyse.
Maddi durumum iyi değil 500-600 TL'lik yerler arıyorum derseniz. En iyi seçenek Gaziosmanpaşa'dır. Orasıda çok fazla pkk ve serseri tiplerin olduğu yerdir. Merkezi yerlere oradanda rahat gidebilirsiniz. Ama saray verseler orda yine oturmam ben şahsen.
Anadolu tarafından isterseniz yine maddi seviyesi yüksek olan Bostancı, Çekmeköy, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir'i öneririm. Temiz, güzel ve sakin yerlerdir. İnsanları elittir.
Ucuz olsun derseniz Pendik, Tuzla gibi yerleri öneririm. Fakat burası İstanbul'un dışı sayılabilecek yerler.
Kısacası bütçenize bağlı herşey.
Doğma büyüme Gaziosmanpaşa'da oturuyorum. Pkk ve serseriler her yerde olduğu gibi tabiki buralarda da var. Gaziosmanpaşa'nın bazı bölümleri vardır sadece o taraflardan uzak durulması gerekir. Benim oturduğum yerde şuana kadar hiç bişey göremedim şahsen