Teşvik amacıyla komisyonu almayayım veya çok düşük oranda tutayım diyorum hocam, mesela beta süresince ilk 3 ay işlemlerden komisyon almamak; buradan kazanacağım parayı reklama harcamak gibi olacağı kanaatindeyim.
Sanal pos için görüştüğüm bankalarda hepsinde değil tabi, bazılarında ertesi gün ödemeyi almak istediğimde %1,2 komisyon kesecek o ödemeden. Ama 30 gün bekleyip çekmem halinde komisyon almayacaklarını söylediler.
Ayrıca siteden alınıp satılacak ürünlerin fiyat aralığı 0-20 TL aralığında olacak, bu da 30 gün bekleyerek işlem yapmamı epey kolaylaştıracak diye düşünüyorum. Söylemek istediğinizi anladım hocam, bu sürenin ne kadar olması gerektiğini bir mali müşavir ile görüşeyim en iyisi. Çok teşekkür ederim.
Benim için öyle hocam alacağım komisyon üzerinden %15-18 vergi vereceğim. Ama ikinci el ürün satan üyeler için sürekli yapmaları halinde sorun oluşuyormuş. Bunu da üyelere sözleşme imzalatarak sorumluluktan kurtuluyormuşuz. Bu işi ticarete dökmedikçe şahıslar için problem yok.
Sitenin sorumluluk almaması için satış yapmadan sözleşme yapmak gerekiyor sanırım. Sözleşme yapmamıza gerek var mı? Bu sözleşmeye örnek veya bununla ilgili herhangi bir bilgi var mı elinizde?
Vergi ile ilgili bir mali müşavirle yakın zamanda görüşeceğim. Ama size de sorayım. Mesela site için özel yazılım hazırlatıyorum. Bu yazılımın masrafını şirket gideri olarak gösterebilir miyim? Gösterebilirsem oranlar ne seviyede olur? Avantajı dezavantajı nedir? Bir de 29 yaş altındaki girişimciler için vergi muafiyeti varmış. Bununla ilgili bir bilginiz var mı acaba? Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.
Sahibinden ve gitti gidiyorun nasıl kullanıcı sözleşmesi varsa sizinde olacak hocam. Ticari iş yapan veya kullanıcıların bilgilerini paylaştıkları tüm sitelerde vardır. Facebookta ve twitterda dahil...
Yazılımı bir şirkete hazırlatıyorsanız fatura istersiniz ve gider olarak gösterirsiniz. Kendi şirketiniz adına şahış, limited, anonim şirket olarak hangi şirketi kurarsanız belli sınırlar dahilinde her şeyi gider gösterirsiniz. Şirkette kullanılacak aldığınız her faturalandırılmış hizmet veya ürünü gider göstermenin dezavantajı yoktur. Ha siten işlediği sürece ve komisyon topladığın sürece kazandığın paranın vergisinden düşülür. Fakat mesela bazı sabit vergiler var aylık, üç aylık, yıllık veya soyun geliyorum vergisi gibi. Bu vergileri fix ödersiniz düşme vs yapılmaz.
29 yaş olayı medya sansasyonu olarak içimizde patladı hocam. Stajyer ehliyet gelecek diyorlar 2003den beri. Anca geldi. Onun gibi bi zırva.