Osmanoğlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlaşılmasın konuyu açan arkadaşa ve kazandığı paraya bişey demiyorum.Kendisi de biliyor zaten hükmü.Bu mesajı yazmamın tek sebebi mesajda yazılan yanlışı düzeltmek.


Mesela ben sizin paranızı çalsam sonra da onu camiye versem helal olur mu?
Hocam Allah aşkına bilgi sahibi olmadığınız İslami konularda yorum yapmayın.Çünkü bir kişi sizin bu mesajınıza bakarak amel etse hem o kişi günaha girecek hem de onun bu hüküm sebebiyle her yaptığı yanlıştan dolayı siz günaha gireceksiniz.Kumar ın haram olduğu ayın 14 ü gibi.

http://is.gd/KvrScJ

http://is.gd/LN4hYl

ve birçok Hadis-i şerif mevcut bu konuda.
İslamın hükümleri nettir.Benim kalbim temiz deyip herkes kafasına göre hüküm verdiği için zaten ortalık bu kadar karışık.



Bu bakış açısından bakarsak sana haram olan içki içmek bana helal olabilir?Haram haramdır,helal helaldir.

Lütfen şer'i hükümler hakkında konuşurken çok dikkatli olun.Siz şer'i bir hükmü yanlış söyleseniz ve ya kendi kafanızdan hüküm verseniz ve bir kişi sizin verdiğiniz hüküm ile amel etse ?.Ve o adam ahirette dese senin yüzünden belki şu kadar günaha girdim ve şu kadar sevaba girmeme engel oldun deyip yakana yapışsa ne diyeceksin?

ve lütfen bunu kişisel olarak algılamayın.Benim bunları yazmamdaki bir sebep de durumun ciddiyetini anlayıp daha fazla hata yapmamanız.
Nedense o soracağın soru içime doğmuştu. Bu bile aslında kalıplaşmış düşüncelerin doğruluğunu ortaya çıkartır. Eskilerde müzik dinlemenin haram olduğunu biliyor muydun.
Evet Kuran'da da yazmakta ancak, haram kıldım günah saydım diye bir ayet yoktur bildiğim kadarı ile. Lakin müziğin insan ruhuna tesirinden dolayı tasvip edilmez yine insanlar müzikten hoşlandığı için onları Allah zorlamıyor. İçki de böyledir, yaklaşmayın deniliyor. Neden peki? Şişede durduğu gibi durmuyor çünkü değil mi. Allah hiç bir zaman katı kurallar koymamıştır, ancak insanların anlayışı dar olduğu için, bazı şeyleri anlamamız mümkün olmadığı için bu böyle şu da böyledir diye hükümler verilmiştir ve bu kurallara uymamızın bizim için daha iyi olacağını beyan ediyor.

Ortada gezen haram paranın haddi hesabı yoktur kardeşim, sen helal iş helal para helal yemekle gününü geçirdiğini sanıyorsan aldanıyorsun. Günde kaç kere para değişimi oluyor. Allah affedici olmasaydı şuan nefes bile alamazdık.

Diğer hususlara katılıyorum, ancak zaten biz burada arkadaşa bir yol göstermiyoruz aynı şekilde arkadaşın kazandığı paranın haram olduğunu söyleme hükmünü Allah bize kesinlikle vermiyor. Bu parayı kazandı diye gidip tekrar tekrar oynarsa belkide ileride kumara alışacak ve varını yoğunu kayıp edecek. Belkide bu para ile Allah kendisini sınıyor da olabilir. Ben olsaydım zekatımı verirdim kalan parayı da nefsime harcamak yerine bir fırsat olarak görüp şükür ederdim.