Merhaba arkadaşlar,
Konu proje geliştirme bölümünde ilgi görmediği için buraya da açmak istedim. Yakın zamanda şahıs firması kurup ilan sitesi işletmeyi planlıyorum. Yapacağım iş şu anda piyasada olmayan bir sistem, o yüzden sistemle ilgili eleştri yaparken bunu göz önünde bulunduralım. Aklımda birkaç soru var, bilgisi olan, yardımcı olmak isteyen varsa çok memnun olurum.
http://www.zaman.com.tr/gundem_inter...i_1243875.html
Site üzerinden satılan ikinci el ürünlerde de satan kişinin vergi vermesi gerekiyormuş. Birisi bir ayda 17 kez orjinal ikinci el cd dvd satınca Maliye'ye takılmış mesela. Sanırım kargo ile taşınan ürünlerde geçerli imiş yani script pdf dosya alış satışında sorun yokmuş, ikinci el de olsa satan kişi işi ticarete döktüyse ceza alabiliyormuş. Bunun için de GittiGidiyor satışlar için sözleşme imzalatıp işin içinden sıyrılıyormuş. Bu konuda bilginiz var mı? PDF, e-book, script (kargo ile taşıma yapılmayan ürünler) gibi ürünlerde site üzerinden satan şahıs için sorun teşkil etmiyor değil mi? Peki ikinci el kitap olsa satan şahsın vergi vermesi ceza yemesi muhtemel mi? Büyük siteler nasıl tedbir alıyor? İkinci el ürün satarken maliyeye yakalanan oldu mu hiç?
İkinci sorum ise şu: Her şey tamam site aktif olduktan sonra ilk 3-5 ay komisyon almak istemiyorum. Yani satışlardan herhangi bir karım olmayacak. Bunun için vergi vermem gerekir mi? Firma belirli bir süre satışlardan kar edemeyecek. Bu ilerde tespit edilse ceza alır mıyız? Bu konuda bilginiz var mı?