Bilrom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Henüz hiç hayata geçmemiş bir projenin prodüksiyon anında gerçekte nasıl bir kullanım oranı sağlayacağını ya da nasıl bir donanım altyapısına gereksinim duyacağını '100k hit ve resim/video içeriği olacak' gibi bir veriyle anlamak mümkün değilken; sizin 'en az 1 gbit lazım' ya da sağlayıcıların 'hallederiz' tarzına sahip mesajlarını zaten şaşkınlıkla takip ediyorum. Bu mesajınızı da şaşkınlığıma eklemiş durumdayım.

Potansiyel bir müşteriye, doğru verileri elde etmeden teklif edilen sistemler için 'size bu lazım' ya da 'sizin işinizi bu görür' demenin 'size bunu iteleyeceğiz' demekten zerre kadar farkı olduğunu düşünmüyorum.

Doğru bir altyapı kurabilmek için önce teşhis adımını tamamlamak gerekiyor. Burada sizin söyleminizle ne yazık ki direkt olarak tedaviye geçiyoruz. Doğru bir altyapı için konu sahibinin ilk mesajda yazmış olduğu 'Sosyal medya hesapları ile beslenecek' bilgisinin bile 'Ama nasıl bir yöntemle?' sorusuyla zenginleştirilmesi gerekir. Örneğin: 'Sosyal medya ile beslenecek' söylemi 'içeriği sosyal medyadan çekecek' ise ki, benim aklımda ilk uyanan izlenim bu, 'en az 1 gbit' ihtiyacı bulunmamaktadır.

--
Düzenleme: Mesajımı tekrar okuduğumda biraz sabah huysuzluğu ile yazdığımı fark ettim. Çok özür diliyorum, amacım kimseyi gücendirmek değil.
--

İyi çalışmalar dilerim.
Murat Aybars

İsteği yapan kişi video ve resim paylaşımı yapıyor bunu da sitede sunucu üzerinden yapacak. 100 mbit uplink ile 480p kalitesindeki 1 videoyu anlık 3000 -4000 kişiye izletebilir misiniz?

Ben sizin teklifinize yorum olarak yazdım, yani sorunlu şekilde teklif veren sizsiniz ben değil. Benimkisi tahmin sizinkisi direkt olarak teklif.

Bu arkadaş Türkiye'de sunucularını da barındıramaz, barındırması için aylık 30-40 bin TL hat parasını gözden çıkarmak zorunda.

Live Streaming ile uğraşıyorum 8 gbps uplink kullanıyorum, arkadaşa önerim Hetzner ile görüşmesi.