Bu hayatta anlayamayacağımız şey o kadar fazladır ki istediğimiz kadar yorum yapalım boşa. Parayı değerlendirmesini bilirsen bak nasıl helal oluyor, ancak helal sandığımız çalışarak kazanılan paranında yanlış kullanım sonucu imanı götürebileceğini biliyoruz. 40 ayrı bilene sorsan da boşa çünkü hiç birisi Allah değil. Sana helal olan bir şey bana haram olabilir, sana haram olan bir şey ise bana helal olabilir. Dikkat edersen ben kesin bir ifadede bulunmuyorum senin yaptığın yanlış buradan kaynaklanıyor.
Elbette para için çalışmayı bırakıp bu yollara başvurulursa pekte doğru değildir ancak şans ve kısmet Allah katında mevcuttur. Yolda gidiyorsun ve içine doğdu, bir piyango bileti alayım dedin. Sen zaten orada düşünerek bir yol izlemiyorsun, tam tersine kısmetin seni yönlendiriyor. Eğer insanlar kısmetini yönlendirselerdi çoğu insan açlıktan ölürdü, ancak öyle bir gücümüz yoktur, rızkın sana senden daha bağlıdır.
Yanlış anlaşılmasın konuyu açan arkadaşa ve kazandığı paraya bişey demiyorum.Kendisi de biliyor zaten hükmü.Bu mesajı yazmamın tek sebebi mesajda yazılan yanlışı düzeltmek.
Alıntı
Parayı değerlendirmesini bilirsen bak nasıl helal oluyor
Mesela ben sizin paranızı çalsam sonra da onu camiye versem helal olur mu?
Hocam Allah aşkına bilgi sahibi olmadığınız İslami konularda yorum yapmayın.Çünkü bir kişi sizin bu mesajınıza bakarak amel etse hem o kişi günaha girecek hem de onun bu hüküm sebebiyle her yaptığı yanlıştan dolayı siz günaha gireceksiniz.Kumar ın haram olduğu ayın 14 ü gibi.
http://is.gd/KvrScJ http://is.gd/LN4hYl
ve birçok Hadis-i şerif mevcut bu konuda.
İslamın hükümleri nettir.Benim kalbim temiz deyip herkes kafasına göre hüküm verdiği için zaten ortalık bu kadar karışık.
Alıntı
Sana helal olan bir şey bana haram olabilir, sana haram olan bir şey ise bana helal olabilir.
Bu bakış açısından bakarsak sana haram olan içki içmek bana helal olabilir?Haram haramdır,helal helaldir.
Lütfen şer'i hükümler hakkında konuşurken çok dikkatli olun.Siz şer'i bir hükmü yanlış söyleseniz ve ya kendi kafanızdan hüküm verseniz ve bir kişi sizin verdiğiniz hüküm ile amel etse ?.Ve o adam ahirette dese senin yüzünden belki şu kadar günaha girdim ve şu kadar sevaba girmeme engel oldun deyip yakana yapışsa ne diyeceksin?
ve lütfen bunu kişisel olarak algılamayın.Benim bunları yazmamdaki bir sebep de durumun ciddiyetini anlayıp daha fazla hata yapmamanız.