Konu dışı olacak ama ben SSD'nin mantığını hiç anlayamıyorum. 1 TB harddisk takıp geniş geniş arşiv kuracakken neden 128 GB'ta mahkum kalayım?
Yazma / Okuma hızları ile alakalı
Harddisk mekanik olarak olduğundna plaklar arası erişim süresi çok geç.
SSD ise mekanik olmadığından elektronik olarak veriye erişim yaptığı için okuma ve yazma çok hızlı bu nedenle bir program açar iken, bir video randır yapar iken filan çok çok hızlı bir şekilde biter.
Amaç zaten depolama değildir hızlı işlem görülmesi istenen uygulamalar ssd ile çalıştırılır filan filan.
Tabii ki SSD den daha fızlısı da var SSD sata ve msata olarak bağlanıyor msata daha hızlı ana kart a yerleşik olduğu için msata dan hızlısı da pcı-e ile montajlı olanlar onlarada boot edilemiyordu kısa bir tarihe kadar.
Ama tabii SSD krallığını RAMDİSK bozuyor RAMD kral, ve baya bir tuzlu.
Parası çok olan SSD değil Ramdisk kullansın.
Orta bütçeli adam ssd alsın kaçırmasın benimde diz üstüm var normal sata slot ta 500 GB toshiba makanik disk var orjinal fabrika montaj ben ek olarak 60 dolara msata ssd aldım 128gb depolamayı mekanik e atıyorum ftp gibi programlarımı ise msata ile çalıştırıyorum.
ileride çok param olursa ya ramdisk alırım yada 8gb sistem değil 64gb ramli sistem toplarım en az 32 gb ını ram disk yaparım.