Merhaba,

Asus x550LB laptop satın aldım. Laptopu aldıktan sonra ssd takacağımı ve garanti dışı olup olmadığını sordum.

Verdikleri cevap, "İster siz takın, İster servis taksın garanti dışı kalacak" dendi.

Bende bunu kabullenip, Eski diski söküp SSD taktım. USB ile formatlamaya vs. çalışsam da bilgisayar açıldığı an kendini biosa atıyor ve oradan ne diski nede usb boot edemiyorum (Windows 7 idi usb ondan görmüyor olabilir dedim).

Tekrar aradım ve durumu belirttim, Bios güncellemesi yapmanız lazım dedi (ne alaka anlamadım ama), Sitelerinden son sürüm bios indirdim. Yüklemek istediğimde bu sefer, zaten biosun güncel olduğu konusunda hata verdi.

Tekrar aradım, Bu windows 8 in lisans keyinin vs. olup olmadığını ve cd gönderebilirmisiniz diye sordum (Arkadaşım lenova almıştı, oda disk değiştirdi ve teknik servis ücretsiz format cdlerini yolladı).

Asusun bilgisayarda yüklü bir programı olduğunu ve o program aracılığıyla usb windows 8 dosyalarını aktaracağını ve oradan kurabileceğimi söyledi.

Aradım taradım programı bulamadım, En son tekrar aradım. Başka çözümü vs. yok mu dedim (İlk konuştuğum adam, başka diski kullanırsan orjinal w8 kullanamazsın demişti) teknik servise kurdurabiliyormuşuz (70 TL İMİŞ).

Yeni diske orjinal w8 kurma konusunda bilgisi olan var mı ? (Disk kopyalama olmuyor, orjinal disk 1tb, taktığım 128 gb ssd)

ve Ayrıca ASUS almayı düşünenler (cihaz orjinal de gayet performanslı ve şık), SSD vs. taktırırım sonra diye düşünüyorsanız hiç bulaşmayın.