KodiXes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar
2 haftadır rottweiler cinsi bir köpek besliyorum. Ev müstakil ve geniş bir bahçeye sahip olduğu için bahçede besliyorum köpeği. Henüz yavru bu yüzden olabildiğince ilgilenmeye ve dikkatli yetiştirmeye çalışıyorum.

Köpeği ilk getirdiğim gün sessiz sakindi. Başını okşadığımda gözleri yavaş yavaş kapanırdı. Ancak aradan bir hafta geçtikten sonra köpek biraz hırçınlaşmaya başladı. Henüz yavru bu yüzden pek sorun olmuyor ama ilerleyen zamanlar da köpekle baş edemeyebilirim. Sonuçta güçlü bir cins.

Eskiden kafasını okşayıp sevdiğimizde gözlerini yuman ve sakinleşen köpek, şimdi başını okşamaya çalıştığımız da elimizi ısırmaya çalışıyor. Küçük falan ama diş geçirdi mi acıtıyor Ayrıca ısırmaya çalıştığında elimizle engel olmaya çalıştığımızda hırlamaya başlıyor. Yüksek sesle bağırdığımda veya elimle tutup havaya kaldırdığımda saldırmaktan vazgeçiyor.

Oyun mu oynuyor yoksa gerçekten saldırıyor mu o konuda bir bilgim yok. Sabah 7 gibi yanına gittiğim zaman koşarak yanıma gelip üzerime atlıyor, üzerime falan tırmanmaya başlıyor. Kısacası ilgi çekmek için hoplayıp zıplıyor. Yani köpekle ilk karşılaştığımız da çok neşeli ayaklarıma dolanıp, oyun oynuyor koşturup duruyor falan ama ne zaman elimi köpeğe yaklaştırsam anında ısırmaya çalışıyor.

Belki dişleri kaşınıyor diye kemik falanda aldık ama el görünce yine dayanamıyor köpek Bu konuda fikri olan var mı ? Ne yapılabilir yada ilerleyen zamanlarda, büyüğünde ellerimizi ısırmaya devam eder mi ?

Dediğiniz gibi o henüz bir yavru oyun oynamak istiyor, top, kemik vb oyuncak tarzı şeyler ile oynamasını sağlayın.