digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce anladığın dilde nesne yönelimli programlamayı kavrayıp sonra javaya geçmek daha kolay olur senin için. Protected ne public ne private ne, extended ne... Sınıf yapısını kafanda oturtmadan javaya başlarsan kısa sürede hevesin kaçabilir.

Java php ye oranla daha zor bir dil. Çünkü php bir framework gibi, sana tonla hazır fonksiyon veriyor.

Ama java kütüphaneler üzerinden çalışan bir sistem. Değişik platformlarda çalıştığı için javanın dil olarak sağladığı hazır fonksiyonlardan ziyade kod yazdığın platforma uygun kütüphanelerden gelen hazır sınıf ve fonksiyonlar ile çalışabiliyorsun. Hangi kütüphanelere hakimsen o konuda uzmanlaşıyorsun. Çünkü java php gibi değil tam bir derya. Yani php de framework öğrenmek gibi javada kütüphane öğreniyorsun ve her kütüphane senin belirli bir device üzerindeki işlemlerin için olmazsa olmaz. Bazı kütüphaneler her device için bilinmesi gerekenler arasında.

Network programming mi, mobile programming mi, server side mi, client side mi?
Java da php gibi temelde C temelli sytaxa sahip olduğu için php bilen biri için kodu okuması kolay.
Ama bir şey yaratması çok daha zor.

Bir ara epey uğraştım ama Swing ile cebelleşmekten hevesim kaçtı. Konsolda çalıştırmak için şahane ama arayüzü düzgün bir şey yazayım dersen epey vakit ayırman gerekiyor.
ben android ile ilgileniyorum belki yapabilirim demiştim de hevesimi kaçırdınız