Realist hedefler koymanı öneririm.
90 saniyede İmzandaki bloğundan 3 haber okudum, bu konudaki yazılarını okudum.
Ve senin ne odtü ne de boğaziçi kazanamayacağına kanaat getirdim.
Bugüne kadar kaç dershane sınavında derece yaptın da kendine böyle yüksek hedefler koyuyorsun.
Çünkü o okula girmeye çalışan adamlar senelerdir disiplinli şekilde hazırlanıyorlar sen ise basit Türkçe hataları yapar durumdasın.
Yaptıgımın farkındayım hatalarımıda düzeltmeye çalışıyorum zaten.Ayrıca yazı yazma işinede yeni başladım 1 ay oldu zaten gece 12-1'de yazıyorum o kafaylada ancak o kadar olyor.Ayrıca bölgeler arası matematik olimpiyatlarındada 3. oldum.Onun dışında hedefide zaten koydum yani,ne birinin yapamassın demesi sen sıfırsın demesi ilgilendirmiyor beni.Sizde sanırım kazanamadınızki bir yeri böyle diyorsunuz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:46:27 -->-> Daha önceki mesaj 10:39:04 --
Kalın olarak işaretlediğim yerde takıldım açıkcası. Steve Jobs'dan sonra insanlarda CEO takıntısı başladı. CEO olabilmek için yaptığınız işi bilmenin yanı sıra işletme konusunda başarılı olmanız gerekiyor, bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumuş birisi hangi üniversiteden mezun olursa olsun. Sanırım şuraya değinmek istiyorlar "Boğaziçinden mezun olanlar iş adamı olur, Odtüden mezun olanlar çalışan olur bir firmaya girer çalışır" Tabi ki alakası yok, hedeflerinize ulaşabilmeniz yaptığınız işin kalitesi ve yetenekleriniz doğrultusundadır. Şans eseri MIT'den mezun olun ve kendinizi geliştirmeyin, oturup bekleyin kimse size durduk yere profesörlük veya CEO'luk taktim etmez. Zaten kendinde Bill Gates'e değinmişsin, durumun zaten farkındasın
Zaten bende öyle düşünüyorum zaten işinde çok iyi olursan üniversiteye bile gerek kalmıyor ancak o gördügüm CEO kelimesi aklıma takıldı ekstra bişeymi öğretiyorlar diye sormuştum.