Evet allen carr yöntemi ile bırakması oldukça basittir. Lakin allen carr yönteminde şöyle bir hata var.
Sigara birden bırakıldığında vücudunuzda bazı değişimler,hastalıklar çıkma olasılığı çok yüksek.
Benim dişetlerimin birden çekilmesi gibi.
Allen carr yöntemini şu şekilde tavsiye ederim;
Mutlaka günde min 1 max 2 sigara için,bu sayı ne olursa olsun 3 ü bulmadığı sürece problem yok.2 ay boyunca bu şekilde devam edin ve sayıyı 1'e düşürün.1 Ay sonrasındada tamamen bırakıp atın.
Ciğerli günler.
Sanırım şunu gözden kaçırıyorsunuz , bu yöntemde ki bana göre de mantıklı "bu bir nikotin bağımlılığı" ve atıyorum 6 ay sonrada olsa siz vücuda tek bir sigara ile nikotin verdiğiniz an o bağımlılık devam etmeye başlıyor. Birkaç yıl önce haber programlarının birinde izlemiştim sanırım dünya sigara bırakma günüydü ve bir fitness center da yapılıyordu çekim , spor yapan birine sigara içip içmediği sorulmuştu , iki yıl boyunca bıraktığını ancak bir gün tekbir sigara yaktığını ve 7 aydır sigarayı tekrar içtiğini söylemişti. Tuhaf gelmişti o gün söyledikleri ancak şu an hak veriyorum çünkü bir çok defa sigara bırakma girişimim olmuştu ancak her defasında azaltma ya da iki hafta sonra tek bir dal sigara içme ile bırakmaya çalışmış, başarısız olmuştum.