Mecruh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkdaşaların yorumlarına katılmıyorum, 4 yılı aşkın süredir sigara içiyorum. Sigarayı bırakacağım dedim ve o andan sonra daha sigara içmedim, ilk 24 saat önemli o sırada canınız çok aşırı derecede sigara içmek isteyebilir içerseniz kaybedersiniz, bitane içeyim birden olmaz falan işleri boş muhabbettir. Her şey kafada biter. İlk 24 saat içmezseniz diğer günler o kadar da canınız çekmeyecektir. Bence sen kafada bitirememişsin bir yıllık bir içiciye göre.
Şuan sigara kullanıyorum ama kendi isteğimle başladım ben tekrar öyle canım çekiyor diye falan değil.
Kendi isteğinle başladın canın çekmediği halde! Bence sen kendini kandırıyorsun. Sigaranın iradeyle bırakılamayacağını bilmiyorsun, öyle olsaydı içmezdin tekrar. Neden bıraktın neden tekrar başladın bunu bir düşün. Zaten önemli olan bırakmak değil, tekrar başlamamak. Sigara zaten direkt olarak beynini etkiliyor, yani sen istediğin için değil beynin bağımlı olduğu için istediğini sanıyorsun. 20 sene bile sigara içmesen bir nefesle beyindeki kimyasal yapı yeniden tetikleniyor. Yok senin dediğin gibi olsa bile yinede umutsuz bir vakasın, çünkü sigarayı bırakıp tekrar başlama oranı çok çok yüksek. Diğer hususa katılıyorum, birden bire bırakmak lazım, zaten azaltınca bu sefer kıymete geçiyor içmek için zaman bekliyorsunuz. Bence sigara içmemek için spor yapmak lazım.