Hocam öncelikle başınız sağ olsun.Allah rahmetli babanıza gani gani rahmet eylesin inş.
Akrabalık kavramını kafasından yavaş yavaş kalıcı olarak silmeye başlamış biriyim.İlişkiler malesefki maddi çıkardan ibaret artık.Bizimde hem baba hemde anne tarafında malk mülk kavgası yaşandı çok can sıkıcı bir durum.
Aileme son zamanlarda açıkça söylemeye başladım, akrabalarımızın olup olmaması umrumda değil benim kafamda oluşturduğum aile sınırları annem-babam ve kardeşimden ibaret diye.Artık seslerini çıkarmıyorlar.
Herkes para para diye kuduruyor buradada önemli bir problem oluşuyor(Lütfen kendi üzerinize alınmayınız genel konuşuyorum.):
Paramızı gizleyemiyoruz evet gizleyemiyoruz. Bazıları diyor paramı niye gizliyeyim ? Gizleyeceksin güzel kardeşim hemde ölüm sessizliğine bürünecek öyle gizleyeceksin huzur istiyorsan lanet olacasıca huzuru istiyorsan gizleyeceksin.Parayı bulduğumuzda özellikle hatırı sayılır bir miktara erişince hemen ev/ler alırız tamam bunda problem yok fakat aldığımızdada herkese reklam ederiz en büyük hatamız sessiz sessiz halletmeyi bilmiyoruz yok orada şuyum var yok şurada buyum var dedikten sonra insana yapışırlar

.Para bollaşınca altımıza lüks araçlar çekeriz bu insanları zaten ışık etrafında dönen sineklere çevirir, insanlar diyorlarki param varsa niye en iyisini almıyayım, insanlara şu cevabı vermek gerek: Dünyanın en zenginlerine ve kullandıkları araçlara bakın lütfen iyi bir kısmı lüks araçlar kullanırken bazıları orta bütçeli sedan araçta kullanabiliryorlar

demekki zengin olunca herkes kaymıyor lükse önemli olan ihtiyaç meselesi.Parası olan adamdan kefillik isterler,para isterler sürekli birşeyler isterler huzur kalmaz.Bu örnekler çoğaltılabilir hemde sonunu getiremeyiz demek istediğimi herkes az yada çok anlamıştır.
Şu sözü çok severim:
Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler.
Durumumuz bundan ibaret, bu yazımdan dolayı bir çok arkadaş bana kızacak çok bilmişlik yaptığımı söyleyecekler o muhterem arkadaşlara sormak istediğim birşey var:
Hiç belli olmayan görünmeyen bir hedefin imha edildiğine şahitlik ettiniz mi ? Etmemişsinizdir, çünkü birşeyin imha edilmesi için görünmesi ve hedef alınması gerekir.Parayı göstermediğimiz sürece görünmeyiz, hedef olmayız.
Bunu Hem anne hemde baba tarafındaki mal mülk kavgalarına şahitlik etmiş birisi olarak yazıyorum, benim huzur için bulabildiğim formül bu(Huzurun konuyla alakalı kısmı için yazdım yoksa huzurun olması için bir çok kriter daha var

).Daha farklı fikri olan arkadaşlar varsa seve seve dinlemek isterim hayırlı geceler

.