Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Tasarımcı arkadaşlar çok güzel söylemişler, bende birkaç şey eklemek istiyorum.
Bende R10'da yeni sayılırım 8 aylık bir geçmişim tasarımda ise 4 yıllık bir geçmişim var. Bende kendimden bahsedeyim o zaman.
Küçük forumlarda takılırdım eskiden ve bende şuanda kızdığımız arkadaşların yaptığı gibi hazır png kullanırdım ama onlar gibi ücret almazdım ve ben profesyonel grafikerim diye cirit atmazdım, zevkine yapardım her şeyi.
Sonra ne oldu wm sitelerini keşfettim incelemeler yapıp makaleler okudum nasıl gelişirim diye ve bu hale geldim, kimilerine göre başarılıyımdır kimisine göre başarısız.
2 Yıldır ücretli çalışmaya başladım ve hazır şeyleri bıraktım. İlham almıyor muyuz çoğu logodan? alıyoruz tabii ki. Ama işinde bi adabı vardır sen birisinden ücreti alıyorsan hakkını vereceksin. Adam bana 50 lirada verse 500 lirada verse aynı titizlikle yapmaya çalışırım logoyu.
Bu arkadaşlar ne yapıyor? Hep yerinde sayıyorlar ve hep aynı şeyler. Kardeşim küçük forumlarda var madem 5-10 liraya satış yapacaksın git orada geliştir kendini. Çok çok harika tasarımcılar var R10 da ama bu tarz şeylerden dolayı kalite yerlere iniyor.
İsteyen istediğine yaptırır, isterse 10 lira verir dandik bir şey yaptırır isterse 100 lira verir iyisini yaptırır olay bu değil. Asıl olay şu, bu sektörün bu kadar düşmemesi gerektiği. Yoksa yüzlerce tasarımcıyım diye geçinenler var her forumda bulursunuz gidin verin 5 lirayı yaptırın ama bu olayları böyle bilindik ve web platformunun kalbi olan bi yerde yapmayın.
Yöneticilerden isteğim fiyat sınırlaması ve konuların onay ile açılması. İncelensin konular ve logo fiyatlarını 30 lira gibi bir fiyatla sınırlayın. Eğer görsele önem vermiyorsa müşteri gitsin başka forumda yaptırsın veya ayrı bi kategori açılsın. Piksel piksel logolardan bıktık..