Arkadaşlar gerçekçi olursak 10 TL iş yapanda var 1000 TL iş yapanda var burada önemli olan ve çözülmesi gereken iş yapan kişi değil iş veren kişidir.

Geçen bir arkadaşla bu muhabbeti yaptık Profesyonel Logo tasarımını şahsen 50 TL ve üstü bi fiyattan yapıyorum r10'da bi arkadaş konuyu açmış 20-25 TL arası bütçem var yazmış referanslarından tutun en ince ayrıntısına kadar çalışma detayı Illustrator hali vs herşeyi belirttim 25 TL yazdım diğer arkadaşımda 20 TL yazdı onun çalışmalarını oradan buradan topladık saçma sapan ve o kişi 5 TL için arkadaş ile anlaştı.

Şimdi ben o kişinin konu linkini bile veririm özelden hiç problem değil ben 7 yıldır burada iş yapmaya çalışıyorum öğrendiğim birşey var ki 100 tane adam varsa 80 tanesi mezarcı, ölü yiyen.. Açık ve net. Kusura bakmayın dost acı söyler !

5 TL için kaliteden, özgünlükten vazgeçen bi zihniyet söz konusu. Sen ne kadar donanımlı ne kadar iyi bi cv ye dahi sahip olsan 25 TL vermez gider en ucuzunu yaptırır.

Kusura bakma ey efendi ucuz etin tiridi yenmez. Şimdi 1000 TL iş yapan kişiler de var coğunuz biliyorsunuzdur.. Onlar ne yapıyor ? Onlarada kızıyorum piyasanın dengesi alt üst olmuş durumda kaliteli müşteri sırf uğraşmamak için faiş fiyata iş veriyor bunlar ise sıradan bi iş yapıp teslim ediyor, ucuza iş yapan çalıp cırpıyor paint işi yapıp müşteriyi soğutuyor sonra kötü biz oluyoruz peki o ortada kalan kısım ? İşte o ortada kalan kısım büyük bi coğunluk ve aç kalan kısım da o çoğunluk..

Kimi gördünüz de ucuza iş yapıp veya faiş fiyata iş yapıpta buralarda dert yanan ? Yok tabi olan bizim gibilere olur.

Bu işin asıl çözümü çok basittir bu işten anlayan forumun seviyesini ve dengesini korumak için en az 30 TL bi fiyat belirlenmeli ve 2 gün ps açıp grafikerim diye geçinen adamları forumda ücretsiz kategoriye yönlendirmeli. Bu sayede müşterinin beli burkulup seve seve gelip işini doğru dürüst yaptıracak hem o kazanacak hem biz.

Ajansta gidip çalışır diyorsunuz profesyonel kişiler ajansta ne kadar para alıyorsunuz ben size söyliyim mi ? Kimin karnı doyar ajansta bi söyleyin ? 10 bin lira alıp 1 müşteriden iş başı veya aylık çalışana ne kadar veriliyor biliyormusunuz ? Bilmiyorsunuz tabi ancak konuşuyorsunuz.. Eğer gereken önlemler alınmayıp daha ciddi daha katı kurallar getirilmezse Tasarım Yarışmaları bölümü nasıl öldüğü gibi buralarda kuruyup gidecek..