sasaleyte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ihtar mı kalktı, yoksa eşleşen mi?
ugurbasyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ben şuraya takıldım, siz herhangi birinin telifli videosunu yayınladınız, kanalınız kapandı. Kapattıran da youtube katili oldu öyle mi?
Telifli videodan anladığınız nedir? Kendi ürettiğiniz bir videoyu kendi kanallarınızda yayınlarsınız. Sizin hakkınızda başkasının ürettiği video size ait değildir. Sadece sizinle ilgilidir. Üstelik bu videoyu kendinize ait hiçbir kanalda yayınlamıyorsanız, daha doğrusu YAYINLAYAMIYORSANIZ telif hakkı ve sahiplik kavramları art niyetle kullanılıyor demektir.

1. Fethullah Gülenin "mahkemelere rüşvet verin, avukat satın alın" dediği video. Evet, burada telif hakkı normal. Ama suça teşvik eden bir videoyu insanları uyarmak için paylaşmak cihan medyanın zoruna gitmiş.

2. Aydın Doğan. Bu telif hakkı gerçekten komik. Başka bir tv kanalının aydın doğan hakkında yaptığı bir video. İlgili tv kanalı telif hakkı ihtarı vermiyor, doğan medya veriyor. Doğan medya , başka bir tv kanalının programında nasıl telif hakkı sahibi oluyor?

3. Cem Yılmaz. Arkadaşın ismini unuttum. Cem yılmazın arog filmindeki subliminal mesajları deşifre edip bununla ilgili video hazırlamış. Cem yılmazın zoruna gitmiş ki telif hakkı ile videoyu kaldırtıyor. Tabii ki bu eleştiri videosuna makul bir savunma yapamıyor. Çünkü zevzeklik ve seviyesizlikle yapılan hatalar örtülemez.
ANCAK SANSÜRLE.