Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba,

Genelde masaüstü baskı ve açık hava reklam üzerine işler üzerine çalışıyorum Fakat hiç web tema çizimi yapmadım ve biryerden başlamak istiyorum belki bildiğim tüyolar vardır fakat tam anlamıyla bilmiyorum ve başlamak için tam bir yol haritası çizmek için buraya konu açmak istedim. Kısacası öğrenmek istediğim maddeler şu şekilde Ai programını ps ve cdr'ye göre çok iyi bilmiyorum tamam afişdir kartvizittir illaki yaparımda ayrıntılarını pek bilmiyorum yani;

1- Ps ile mi çizeyim yoksa Ai ile mi ?
2- Bir web tema programda kaç px dpi vs vs gibi özellliklerde açılır ve çizilir.
3- örnek wordpress tema çizeceğim bunun için olmazssa olmaz diyebileceğiniz birşey varmı ? Şurası şöyle olması gerekir vs vs.
4- Wordpress değilde başka bir sistem teması veya sıfırdan yazılacak bir sitenin teması için ne yapmam gerekiyor.
5- Bir web tema çizimi yapan kişi olarak benden kodlamaya dökecek kişi ne isteyebilir vs.

Arkadaşlar aslında diyeceklerimin hepsi bu değil fakat bunlara cevap + olarak sizlerinde eklemesi gereken maddeler varsa lütfen bilgili arkadaşlardan cevaplarıızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Selamlar,

1- Photoshop ile çizmelisin - ne yazık ki tekel olmuştur... kişisel görüşüm corelDraw bir grafik ürünü hazırlamadaki en hızlı araçtır. bir çok programın gelişimini görmüş biri olarak adobe programları panel erişimleri, kısayolları ve özelliklerinin anlaşılması için gereksiz zaman ve emek harcatmakta insana.. diğerlerinde tek tıkla yaptığın bir şeyi adobede şu tuş + bu tuş + sol tık falan diye uğraşırsın..
Bir madde için çok uzun bir cevap oldu ama neyse

2- web tasarımına geçtiğinde dpi olayını unutuyorsun artık hep standart 72 de duracak

3- wp tema örneklerine bakarak bunları öğrenmelisin.. header content sidebar footer gibi terimleri araştırmalısın diyeyim kabaca

4- bu çok genel olduğundan yanıtlayamıyorum.. o sistemin sabit bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmalısın diyebilirim

5- psd dosyasını birde kodlamayı yapacak kişiyi düşünmüş olmanı ister.. biraz css bilgisi ile standartlara uygun tasarımlar yapman beklenir.

Terminoloji hakkında genel bir araştırma ardından detaylara bir göz atman iyi olur..
Örnek: html, css, responsive, bootstrap, foundation, grid sistem vs..

İlk olarak ücretsiz wordpress psd şablonları bulup inceleyerek başlayabilirsin.

Sorular detaylandıkça yardımcı olmaya çalışırım
Kolay gelsin