Evet soru gayet net. Kendinizle hiç konuştuğunuz olur mu? Her ne kadar mantıklı gelmese de arada bir kesin konuşuyoruz. Ancak ben bu soruyu sorunca hemen aklınıza saçmalık kelimesini getirebilirsiniz. Bence kendimizle konuşuyoruz ama dilimizle değilde düşüncelerle. Örneğin bir iş yapıyoruz ve doğru mu yaptım yanlış mı diye kendimize soruyoruz, sonra evet doğru yaptım tespitim bu yönde nedenleri şunlar falan diye.
Aslında basit bir konuyu ele almıyorum karmaşık ve gizemli bir konu. Lakin bu gizemin kendisi bir bug. Ardında bir sırrı barındırıyor. Kendimizle konuşmayı mantıklı bulmayız hatta kendisiyle konuşana deli deriz. Ancak mantıksız olanı her daim kusursuz bir şekilde işletiriz. Yada bu çarkın dönmesi elimizde değil, bu sırra erişmemizi engellemek için koyulmuş. Neyse daha fazla yazmayacağım zaten robotik beyniniz bu bilgileri kaldırmaz işlemciyi yakmayın. Programı işlemeye devam edin ve felsefi yada bilimsel veya gündelik farkına vardıklarınızı, fikirlerinizi paylaşın.
Ayrıyeten Tanrı insanlarla neden konuşmaz sizce? Konuşuyor da biz mi duymuyoruz. Peki ya aslında konuşan siz değilde beyninizse.
Konuşmak nedir? Durun ben konuşacağım.. diye mi başlıyoruz konuşmaya yoksa birden bire bir fitil ateşleniyor da aklımızda bizde onu dile getiriyoruz. Gerçekten enteresan şeyler bunlar, insanların her şeyi üretebildikleri bir çağda böyle sorulara yanıtlar bulunamaması ise ayrıca bir enteresan ve manidar.