Şimdi googleun tarihini bilmem okudunuzmu tabi teknik detaylarıyla. Mesala gizli bir kaynaktan alıntı yapayım size.

Alıntı
Bağlantı bazlı tekniklerin ilk varsayımı basit bir ayırıcı özelliğ doğurmakta: Bir sayfaya ne kadar fazla köprü varsa sayfa o kadar iyidir. Bu yaklaşımın ana dezavantajı düşük kaliteli sayfalar tarafından köprü oluşuturlmuş bir sayfa ile kaliteli sayfalar tarafından aynı sayıda köprüye sahip iki siteyi ayırt edememesidir. Açıkça görülüyor ki bir sayfayı çok fazla site yapıp köprü ekleyerek üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Brin ve Page, bu problemi düzeltmek için PageRank algoritmasını geliştirdiler.3,4 Bir sayfanın PageRank’ini, o sayfaya olan köprüleri, köprünün bulunduğu sayfaların kalitesine göre ağırlıklandırarak hesapladılar. Atıfta bulunan sitenin kalitesini hesaplamak için ,başlangıçta rastgele PageRank değerleri veirp, yinelemeli olarak o sitenin PageRank’ini kullandılar. Daha belirgin olarak bir sayfanın PageRank değeri ,R(A), aşağıdaki gibi hesaplanabilir:
Şimdi bu boldladığım yerlerden bir çok varyasyon ortaya çıkıyor. Aslında googleun taaa ilk zamanlardan beri üstünde durduğu şey paravan mantığıdır. Haksız rekabeti önlemek için önlemler. Burdan paravan diye tabir ettiğimiz sitelerin kalitesi ciddi anlamda önemli. Ben paravan site hiç kullanmadım çünkü kalitesinden süphe ediyorum. O yüzden eski usul hard backlink yani direk kaliteli sitelerden link alıyorum. Yani burdaki hata ortada algoritmik olarak Paravan siteler daha kaliteli Link çıkışı yapan siteler kaliteli olamaz diye bir durum yok yani. En güzeli daha spesifik teknikler geliştirmek lazım paravan işinden vazgeçmek lazım. İllada paravan istiyorsanız kaliteli siteleri satın alın bu en doğal paravan şeklidir.