_ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba;

Kafama bir kaç soru takıldı da burada illaki bilen olur diye sorma gereği duydum.
Sorularıma gelince;

1. Yüksekokul Bilgisayar Tekn. ve Prog. mezunu birisinin Ustalık Belgesi almasına gerek var mıdır? Yoksa önlisans diploması zaten bunun yerine geçerli midir?
2. Usta Öğretici belgesi almak için Ustalık Belgesinin olması Önlisans mezunları içinde mi geçerli dir?

Dipnot: Kişi aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. EML'den mezun olduktan sonra Önlisans'a devam etmiştir.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Usta öğretici için gerekenler aşağıda var.Lakin ustalık belgesinin şartlarında değişiklik oldu sanırım, mezun olduğu üniversite yada lise müdürlüğüne sorar ise bilgi verirler.

Ustalık belgesi sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan İş Pedagojisi Kurslarını başarı ile tamamlayanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” verilir.(kanun maddesi:31)
Kurslar hafta içi akşamları olmak üzere 10 gün sürmektedir.On gün sonunda kursiyerler görmüş oldukları derslerden sınava girip Usta Öğretici Belgesi almaktadır.
Bu kurslara katılmak için herhangi bir başvuru zamanını beklemek olmayıp ustalık belgesi sahibi herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir.Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında (yaklaşık 20 kişi) mesleki eğitim merkezi tarafından kurs başlatılır.
Başvuru için istenilen belgeler:
1-Dilekçe
2-Ustalık belgesi aslı ve fotokopisi (aslı onaylanıp iade edilir)
3-4 adet vesikalık fotoğraf
4-Okul diploma yada tasdiknamesi aslı ve fotokopisi (aslı onaylanıp iade edilir)
5-Nüfus cüzdan fotokopisi
6-Sağlık raporu