Öncelikle hayırlı olsun, ama siz siz olun sizin ailenizin görmediği bir yerde yaşamayı tercih edin. Senin ailen kendi kızından beklediği her samimiyeti gelininden de isteyecektir ki bu da eşin için oldukça zor olur. Özellikle anne kendi kızının yaptıklarını hoş görebilir ama gelininin en ufak birşeyi göze batacaktır. Bu göze batmalar çoğaldıkça kavgalar başlar ve Allah korusun sonu kötü olur. Sen kendi aileni savunacaksın el mecbur o da gidip kendi ailesinden yardım bekleyecek. Bu sorunlar iki aile arasına girince işte o zaman mesele başlar.

Siz en iyisi aynı mahallede de olmayın mümkünse biraz mesafe olsun. Siz onları görmeyin onlar sizi görmesin. Sık sık giderek bu açığı kapatırsınız. Gelin o zaman kaynananın istediği şeyleri kırılmadan yapacağı için çok fazla bir sorun olmaz. Ama aynı daire içinde olduğunuz zaman kızın her yaptığı adım adım takip edilir, kızdan beklenti büyük olur, gelinin o an canı sıkkın olur biraz sonra yapayım dese bile sorun oluşur.

Bunları genel olarak ve evlenme hazırlığında olduğum için yazmak istedim. Çünkü bende aynı şekilde etrafımdakileri görüyorum sonradan daha kötü oluyor. Gelin kaynananın anlaşması oldukça zor. Aile yapınızı veya eşiniz olacak kişiyi bilmediğim için belki de sizin için aynı ev daha uygun olur ki onu da istemediğini belirtmişsin.

Sonradan kötü olup ayrılacağına ilk baştan kötü olup ayrılmak daha mantıklı.

Evinizi paylaşacağınız kızın gözünden bu olaya bakmak daima sizin işinizi kolaylaştırır. Allah tamamına erdirsin.