Genel trip diye bir şey yok. Dip dibe yaşamak erkek için kolay olabilir ama kız için hiç de kolay değildir. Psikolojik anlamda ve ayrıca bedenen de yorar insanı. Aynı apartmanda yaşadığın zaman her işe koşman gerekir. En ufak işte bile senden yardım beklenir. Her zaman göz önünde olursun. Aldığın göze batar, gezdiğin göze batar. El kızı olunca her şey göze batar. Erkekler bunu hiç anlamıyor ama kız açısından zor. Nasıl ki sen erkek olarak kızın ailesinin her işine koşmak zorunda değilsen, kız da senin ailenin nazını çekmek zorunda değil.

Ailen nasıl ya da kız nasıl bilmiyorum. Bireysel algılama. Genel olarak en güzeli uzak yaşamaktır. Bu sizin mutluluğunuz açısından çok etkili bir şey. Yaşayınca görürsün zaten zorluğu. Kız, ailen tarafından bunaltılırsa bunu her daim sana yansıtır ve ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın sürekli ailen yüzünden tartışırsınız.

Dediğim gibi bireysel algılama. Ne seni tanırım ne de aileni. Bizim tecrübelerimiz ve gördüğümüz bu. Çevrende de kime sorarsan sor aile ile gelin hiçbir zaman can ciğer kuzu sarması olamaz.

Ben bile abimi çok severim ama asla aynı yerde yaşamak istemezdim. Yengem iyi biri ama en güzeli uzakta olmak. Uzakta olunca her şey daha bir değerli oluyor.

IsaOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse seneye evlenmeği düşünüyorum. Ama aklıma takılan bir sorun var. Şimdi babam 3 katlı apartman yaptırdı en üste çatı attı. Sen çatıyı kaldırıp istediğin gibi bir daire yapar yada boş daireden birine oturabilirsin dedi.

200 Bin TL ayırdım ev için ve 2 seçeneğim var. Çatıyı kaldırırım, toplamda 250 m2 lik geniş bir dublex dairem olur ve evleneceğim kişi ile üst katta yaşarız ailemin.

Ya da merkezi biyerden 130 140 m2 ev alabilirim bu fiyata. Bana kalsa çatıyı kaldırır daireyi dikerim mis gibi kocaman ama kız arkadaşım dip dibe yaşamak istemiyor. Kızların genel tripleri işte. Bir de ben hep aile apartmanında yaşadım hiç yabancılarla dolu bir site de yaşamadım ve alışabileceğimi de sanmıyorum.

Siz olsanız ne yapardınız? Bana önerileri evli olanlar ya da evlenmek üzere olanlar yaparsa sevinirim. Tecrübeli olduklarını düşünüyorum.