cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Ben yüzümden çok çektim diyebilirim. Sivilce ve akne sorunları ile çok uğraştım. 19 yaşındayım. Son 6 aydır baya geçti . Çünkü düzenli beslenme ve spor yapıyorum son 6 aydır. Ancak sivilce ve akne sorunu geçti ama yüzüm cansız gibi duruyor, kuru gibi.

Nette baya araştırdım ama çilek, salatalık gibi maskeler var. Tamam faydalı olabilir ancak böyle şeylerle uğraşmak istemiyorum.

Ben nemlendirici, tonik , peeling gibi şeyler kullanma taraftarıyım. Ancak 2 ay önce roaccatune adlı ilacı kullandım , sorun olurmu ki acaba ?

Siz yüzünüz için ne yapıyorsunuz ?
Herkese Merhabalar,

Vakti ile yalnızca eşin dostun, analiz uzmanlarının, doktorların söylediklerini dinlemekle yetinmeyip epeyce araştırma yapmıştım aklımda kalan tecrübe ve araştırmaların bazılarını aktarayım:
  • Roaccutane çok başarılı bir ilaçtır her talep edene verilmez, yan etkileri (özellikle baş ağırısı ve sinir/stres) kullanan kişiyi gerçekten etkiler, her doktor da yazamaz. En düşük 10 ml. halinde satılır ve yan etkileri sebebi ile gerekiyorsa bu miligram seviyesi aydan aya arttırılır. Şikayetçi kişinin durumuna göre min. 1 ay maksimum 6 ay kullanılır. Kan testi yapılmadan verilmez ki kandaki değerlere göre hareket edilir. Karaciğeri biraz hırpalayabilir.
  • Gerek çevrenizde gerekse forumda bir çok tavsiye alabilirsiniz ama lütfen her tavsiyeyi de uygulamayınız; neticede sağlık bu. Benim cildim yağlıdır a tavsiyesi işe yaramıştır, sizin cildiniz kurudur a tavsiyesi işe yaramayabilir hatta olumsuz sonuçlara neden olabilir. Doğal yöntemleri kullanmaktan zarar gelmez, kaçınmayın.
  • Sadece ılık suyla yüzünü her fırsatta yıkayın, alışkanlık haline gelsin inanın bir zararı olmaz aksine rahatlatır bir de.
  • Cildinizi bir rahat bırakın! eliniz sık sık yüzünüze gitmesin..
  • Biraz daha rahat olmaya çalışın, sinir/stres de etkiler!
  • Sabunların %99 'u cildi kurutur, zaten kuruysa cildiniz kullanmanıza gerek (bence) yok
  • Cildiniz belirli bir oranda yağlı olması gayet normaldir ama çok yağlıysa da sabun kullanmayın çünkü: sabun cildi kurutur cilt tekrar ihtiyaç duyar vücut tekrar cilde salgılar bu kadar yoğun olursa da aknelere sebep olur/olabilir.
  • En sağlıklısı bir hekime danışın en iyi tavsiyeyi o yapacaktır bazıları "ilaçtan ötesine karışmam ben, kozmetiğe girer senin sordukların" diyebilir üstüne gitmeyin, cilt analiz merkezlerine gidin. (mümkünse tanıdık birisi yönlendirsin sizi ya da çok iyi araştırın aksi takdirde bir çoğu..)

Selamlar