Eger imkaniniz varsa ingiltere'ye gidin ve orda KENDI BASINIZA yasamaya calisin Eger boyle bir imkaniniz yoksa interpals.net ( com da olabilir ) girin, insanlara durumu anlatan bir yaziyla merhaba deyin. Eminim bir tanesi tam kaynasabileceginiz bir tip olacaktir. Cok ust duzey ingilizceniz olmadigi icin nereli oldugu onemli olmayacaktir. Bir sure interpals 'de birbirinizi tanidiktan, kaynastiktan sonra onu hayatiniza almaya calisin. Akilli telefon kullaniyorsaniz WhatsApp icin numarasini isteyin, eger iyi kaynastiysaniz ve ingilizceniz de biraz gelistiyse Skype ini isteyin ve sesli/kamerali gorusun ( ilk zamanlarda cok gulunc ve garip oluyor ama bir sure sonra kesinlikle alisacaksiniz )

Konusmayla pratik yaptiginiz zaman, aklinizin bir kosesinde her zaman sizi durumlardan kurtaracak belli kaliplar oluyor ve bu sekilde de konusmaniz hizlaniyor. Ilk basta yuzyuze veya iste Skypedan konusmak cok zor olabilir ve karsidakini sikabilir, dolayisiyla kaynastiktan sonra ister misin seklinde sormak en iyisi )

Bunlarin disinda dizi izleyin, ingiliz dizilerinden nefret ediyorum amerikan dizileri gayet iyidir Daha net bir ingilizceyle konusur ve altyaziyla arasindaki baglantiyi kurabilirseniz yeni seyler ogrenmis olursunuz.

Ancak 1 ay, ingilizce ogrenmek icin kisa bir sure saniyorum ki. Yogun bir egitim olsa bile kalici olacagi konusunda suphelerim var. Kaldi ki yeterlilik sinavlari neyle oluyor bilmiyorum. Grammer testleriyle oluyorsa bunlarin yaninda grammer de calismaniz gerekiyor. ( Aslinda interpalsde konusurken cumleleri duzgun kurabilmek icin surekli Google ' a bakacaksiniz zaten. Ornegin should u gecmis zamanda kullanmak isteyeceksiniz, gidip google "should gecmis zaman" yazacaksiniz size kullanimini gosteren siteler cikacak. )

Tamamen vakit gecirme ve hayatin icine alma olayi diye dusunuyorum. 1 ay ingilterede kaldim, insanlarla yuzyuze konusma durumunda kaldigim icin de ciddi anlamda bir pratik olmus oldu hem de kurslarda yapilan tiyatro gibi degil hayat kurtarma icin ingilizce Umarim biraz olsun faydam olabilmistir fikir verebilmisimdir. Burda oneri aramaktan once hemen kalkip bir seylere baslamak cok daha yararli olacaktir. Ingilizcenin icinde oldugu ne yapsaniz bu size bir artidir. Basarilar diliyorum kolay gelsin.