DLE acemiye hitap eden bir yazılım değil. Son zamanlarda ne idiğü belirsiz sürümleri kullanıyorsunuz onuda belirteyim.

DLE takip edenler illaki beni tanıyordur.

DLE kullanacaksan ve rusçan yoksa lisans alman zor. Adamlar çok tutucu. Dışarı açılma veya başka bir dilde destek verme gibi çabaları yok.

Zira ruslar milliyetçi adamlar, çoğu rus sitesinde DLE görürsünüz. Unutmayın bizden çok daha büyük ve kalabalık bir ülke. Yani yıllardır gelişen bir sistem eğer kazanç olmasaydı bırakı giderlerdi. Rus sitelerinde null kullanımı çok az görürsünüz. Zaten hangisi null değil anlamanız mümkün değil. Null kullanımı hiç önemsemiyorlar.

Öncelik olarak lisans için bir nebze rusça şart. Ben lisans almak istediğim zaman hey bro rusça öğren diyecek kadar tok satıcıdır. Null sürüm kullanıyorum dedim mid-team dan şaşma dedi. Aralarında bir anlaşma var yazılım çıkar 15 gün sonra mid-team sürümü gelir.

Ondan bu zıkkımı null kullanacaksınız mid-teamdan şaşmayın. Burada null sürüme teşvik etmiyorum imkanınız varsa parasını verin. Ben parasını vereyim lisansım olsun istedim ama olmadı.

Yazılımın maliyeti 140 lira. çok güncelleme almaz zira stabil bir sistem. wp de eklenti kurmanız gereken çoğu modül bu sistemde hazır gelir.

iyi bir optimize ile ben bu yazılımı 50.000 hitle (günlük) resellerde barındırırım. WP de onu yapamam.

Yani sistem dostu bir yazılım. Reklamdır, ankettir, önbellektir, sitemaptır vb. birçok eklentisi hazır gelir.

Şimdi arkadaşın dediği konulara gelelim. Tema benim içinde sıkıntı css bilmem, photoshopu göstersen karpumuzmu derim. Tema yaptırayım dersin adama mail atarsın cevap verir, birşey daha sorarsın cevap vermez.

Rus tema yapımcıları ile görüşürsün rusçada, rusça türküsü çağırırlar. Ben bile rip tema kullanıyorum.

Eklenti keza öyle. Ücretli yada ücretsiz eklentiler bulabilirsiniz. Aslında arkadaşların dediği gibi eklenti geliştirmek bu yazılım için zor değil.

tema abartıldığı gibi 2 saat sürmez. Alışın 30 dakkada halledersiniz.

Özetle DLE yi bende seviyorum ancak örneğin yeni site yada siteler açıcam ve kesinlikle WP olacak.

Messi arkadaşımızın tema, eklenti olayına kesinlikle katılıyorum ve bunu yıllardır bu yazılımı Türkçe'ye çevirmeye çalışan biri olarak söylüyorum.

DLE sistem dostu, seo açısından iyi bir yazılım ancak wpde imkanlarınız çok daha fazla.

Tabi burada en büyük etken biri global diğeri bölgesel bir ürün o nedenle çok yermemek lazım