TayfunYel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısa vadeli düşünürseniz yarar ama uzun vadeli düşünürsek kesinlikle bu yanıltır. Özellikle kurumsal siteler sürekli isim değiştiremeyeceğinden işi dahada zorlaşmaktadır. Bunlara şahit oluyoruz diyelim h..cklink veya yabancı değerleri iyi olan sitelerden alınan linkler süreç geçtikçe daha iyi algılanıyor ve siteniz için zarar vermeye başlıyor.

Arama motorları özellikle Google, sinyalleri çok güçlü ve istatitiği oldukça başarılı, dünyanın en profesyonel teknoloji ve bilişim uzmanlarının belirlediği 200'ü aşkın sinyaller ile arama sonuçlarını bizlere sunuyor. Durum böyle olunca düşünün sizin sitenize giren en ufak yararlı veya zararlı olan çalışmalardan haberdar 1 kaç ay belki sıralamada iyi yerlere gelir daha sonra ban, filtre, anahtar kelimede gerileme ve gösterim çekilmesi gibi bir çok sorun ile karşılaşılmaktadır.

H..klink ve ya yabancı sitelerden link alan kullanıcıların hepsi problem yaşamakta bir süre sonra kısa vadeli bilinçsiz çalışmalarda kullanılıyor daha sonra yüksek miktarda parayı gözden çıkararak siteyi kurtarma peşine düşüyorlar ben bu tür sitelerde aşırı derecede fazla karşılaşıyorum. Hem para verip link ekletmek hemde sorun olunca düzeltmek için para vermeyi hesaba katınca daha kaliteli çalışma yapıp sorunsuz ilerlemek ile kıyaslanmaz. Herkez düşüncesinde ve başarısında özgürdür ama amacımız yanlışların görülmesini sağlamaktır.
Öncelikle ben şu şekilde düşünüyorum.
Yabancı sitelerden backlink alımı yarar sağlıyor mu? Evet. Gerisi teferruattır.
Linkler silinmediği sürece o sitelere bişey olmaz.Linkler silinse bile rakip başka site açıp o siteye hacklink kasıp yine sıralamada sizi geçiyor.
Sektörel dalda, ilk sayfada çıkan sitelerin hepsinde hacklink vardır.Bunu unutmayın. İyi analiz yaparsanız kesinlikle görürsünüz.

butterfly adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim araştırmalarım sonucunda h.link kullanan pek çok kesim sorunsuz ayakta.. Şikayet olmadığı sürece ve aşırı h.link uygulanmadığı sürece google tarafından ben bir yaptırım görmedim bunun örnekleri hemöen hemen her sektörde var. Yıllardır dim dik ayakta siteler var.
Katılıyorum